Прокуратурата: неуместни шеги, подмятания и… антисемитизъм

Прокурорът Иван Гешев. Снимка: от тв екрана

Днес цацаратурата демонстрира на практика, че наученото по специалността право във Висшия институт на МВР не е достатъчно, та трябва да бъде придружено* с неуместни шеги, подмятания и… антисемитизъм. Убедете се сами:

Прокурор Гешев: „Този човек е със съвсем различно мислене – европейско мислене, в добрия смисъл на тази дума.“

ЗАПИТАЙТЕ СЕ: А има ли „европейско мислене“ в лошия смисъл на думата?

Прокурор Гешев: „…по адрес на администрацията на „Младост“ вече имало множество сигнали, включително и от предприемачи…“ „…да се натискат инвеститорите да строят детски площадки или да оправят уличното осветление или озеленяване, но като им се посочва конкретна фирма изпълнител.“

ЗАПИТАЙТЕ СЕ: Ако има множество сигнали, защо са чакали до този момент от цацаратурата? Коя е конкретната фирма, защо не са част от разследването?

Прокурор Гешев: „Можехме да предполагаме само с какви цели. За мен вече няма съмнение защо са бавени с години тези преписки.“

ЗАПИТАЙТЕ СЕ: А защо тогава не са се задвижили по-рано цацараторите?

Прокурор Гешев: „Нещата все се отлагали дали заради посредници „дали защото кметицата не е в добра кондиция поради бурен нощен живот“…“

ЗАПИТАЙТЕ СЕ: Защо един човек, при това прокурор, се опитва да унижи арестуваната и изнася някакви данни (няма как да се провери дали са верни или не!), от които гражданите да си направят изводи за моралния ѝ облик?

Прокурор Гешев: „Това са много пари – могат да бъдат хвърлени, могат да бъдат изхвърлени, могат да бъдат изядени…“

ЗАПИТАЙТЕ СЕ: Има ли човек, който би изял десетки хиляди евро?!

Прокурор Гешев: „Ако бяхме я отстранили да не присъства – каквато възможност имахме, пак щяхте да ни обвините в пиар акция, а ние се борим за правата на хората. Пак щяха да кажат, че те са много добри и щеше да се намеси Световният еврейски конгрес…“

ЗАПИТАЙТЕ СЕ (както вече го стори организацията на евреите „Шалом“): Защо г-н Гешев намесва Световния еврейски конгрес в един казус, след като няма данни тази организация да се е намесвала в каквито и да е дела или разследвания? Запитайте се дали това не е проява на антисемитизъм.

Прокурор Гешев: „…Ето за това делото падна, казано в жаргонен стил, но мога да го кажа и в юридически“.

ЗАПИТАЙТЕ СЕ: Дали може да го каже в юридически и ако може, защо говори в „жаргонен стил“.

От всички действия на цацаратурата става ясно, че каквото и да се случи с кмета Иванчева, ще останат не само съмненията за всичко, свързано с това разследване, но напротив – те ще се увеличават, колкото повече говорят прокурорите.
А дали делото ще „падне“ или не, това зависи от съда.
Пък колко ще ни струват тези действия на прокуратурата, ще разберем от ЕСПЧ.

От страницата на автора

* На пресконференцията по повод ареста на кмета на „Младост“

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.