И Северна Корея ще ни надмине

Централна новина в света днес е декларацията на шефа на Северна Корея, че спира с военната си политика и започва да работи за социалните придобивки на населението.

Изумително!

И потресаващо!

Каква метаморфоза у признатия от света за най-голям диктатор?

А у нас?

В страната председател на ЕС се говори само за един самолет, за въоръжаване на една уж армия, от която нищо не зависи, за някакви ремонти на самолети от памти века…

И нито дума, дори и във Фейсбук, за геноцидните пенсии на старите хора, за мизерията на бедните, болните, безработните… Това тук е тема-табу!

Е, няма такава държава.Няма и такива хора, на които не им пука за живота им, а само чакат да бъдат манипулирани от поредния тарикат.И ще видите – след години Северна Корея ще надмине България като благосъстояние на народа. Ще видите.Докато ние ще продължаваме да се радваме на същата си… „стабилност“.

П.П. Направете си един експеримент – пуснете телевизия, пуснете радио все политици, едни и същи, все приказки, едни и същи, и нито дума за негово величество Човека..

Но и той, нашенецът, не се интересува от себе си. Той сега „оправя“ поредната Гинка…

От страницата на автора

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.