Интервюто на Борисов по Нова тв – омаймуняване на публиката (реакции в интернет)

Премиерът Бойко Борисов в интервю за Нова тв. Снимка: от екрана

От коментарите във Фейсбук по повод интервюто на Бойко Борисов в Нова тв:

Мирослав Иванов

Според премиера медийната свобода е проблем на работещите в медиите и те трябва да си се оправят там.
Държавата може само да наблюдава.
Борисов е забележителен наглец, но няма как да не се признае, че е частично прав.
Защото самият факт да бъде погалван с въпроси, зададени само за да се оправдае, си е терористичен акт спрямо същата свобода…

Какво не го попитаха…

Асен Генов
Много ми е забавно да слушам страхливци да се упражняват на тема свобода на медиите с Борисов и да ги затапват с лафове „ние на собствениците не се бъркаме“ и „Прокопиев и Пеевски воюват“, а Виктор И Русокоска не попитаха дори кой имот или сметка на Шиши е запорирал Цаци… Водете лайфстайл, не публицистика…

Георги Желязков

Каквото и да е интервю с този човек е абсолютно безсмислено. Говори си едни и същи неща от години, на въпроси не отговаря, дори не позволява да му бъдат зададени. Що се мъчат…

Николаев вече е плосък

Виктория Тинтерова
В журналистическата нАука трябва да се добави дял – водевилно интервю, начина на използуването му като омаймуняване на публиката.
Какво каза:
За философията на управлението – Дедо ми е казАл, че два коня теглят каруцата по-добре от един.
За справедливостта – Обвиняваха ни, че сме яли фастъци в самолета и кво сатнА, нищо.
За демокрацията – Ние сме демократи, Антон Тодоров за т’ва дето го казА, си заминА моментално от парламента.
Пак за демокрацията – След като ми обясниха как банкнотите трябва да се описват от едната и от другата страна, номера, всичко, вече съм сигурен за тая работа (с Иванчева). Сега чакам съдът да отсъди справедливо. Щото ония банкноти на Цветанов, нали, щото не бяха описани и ей к’во стана…
За икономиката, доходите и демокрацията – Ми тия череши са колкото да купиш една на детето, като мине и ти поиска. Още навремето са казАли – да изгоним търговците от храма.
За двойния стандарт при храните – Вашите колеги от една друга телевизия имат едно много хубаво – „Чети етикета”. И аз не чета….
За миналото – В социализма, щото маслото беше много скъпо, ядяхме маргарин.
За външната политика – Всички много харесват мен и моите фантазии.
За доходите – Да го духат бедните…
Преди това интервю, Николаев имаше известен обем, сега вече е плосък, нали се сещате, като Том и Джери, които като се гонят, от време на време се пльоскат някъде и стават плоски. Като станеш плосък, по-лесно се минава по теб… Така да се каже, ние си Го знаем Него, но Николаев ме изненадва всеки път. „Любофта” достигна невиждани, нови висоти. Бих си позволила да перифразирам великия Лев Толстой – „Всички честни хора са различни, всички мизерници си приличат”.

Най-големият му проблем е Радев

Весислава Танчева
Бла-бла, президента, бла-бла, Корнелия, бла-бла, магистрали, бла-бла, китайци, бла-бла, еврозона, бла-бла, президента, бла-бла, предишните, бла-бла, Балкани, бла-бла, самолети, бла-бла, президента, бла-бла, преЦедателство, бла-бла, президента, бла-бла, прокурори, бла-бла, корупция, бла-бла, президента…
Добре де, разбрахме, че само предишните са виновни, корупция няма, а най-голям проблем ти е Румен Радев.

Ралица Велизарова

Теглиш 16 милиарда заем, погасяваш 2 милиарда и си отличник в ЕС…
Това само Бог и Бойко го могат!

Соня Сергиева
Бойко е изперкал от СТРАХ! Ако българският парламент напише днес доклад за САЩ за корупцията, по цитати на Тръмп, ще излязат най-тъмната страна. Нали той викаше, че страната му е затънала в корупция. Сам го казваше. Е? – Така премиерът Бойко Борисов коментира доклада на Държавния департамент с критики към България за корупция, липса на свободни медии и нарушаване на човешки права.

Анастасия Гешева
Всеки път, когато Бойчето почувства заплаха, веднага дава голямо интервю за някоя от двете големи подлоги – Нова или бТВ. В което интервю се опитва да намести пластовете, които чувства, че му бягат. Или които чувства, че не може да контролира. Това е характерна реакция на комплексираният човек, който скача са се защитава и обяснява преди да са го попитали. Издава страх и слабост.
Радев ги друса ГЕРБ не от вчера. Но предстоящото посещение в Русия (бел. ред. – на Румен Радев) е много сериозна заплаха за Бойко! Не се знае какво ще си говорят президентите и какви указания ще получи Радев под формата на информация за делата Бойкови. И не се знае какво ще направи Радев с тази информация! Затова не се учудвам на поредното замазващо интервю, очаквам активизирането до истерия на всички русофобски канали до края на месеца.

Христо Комарницки
Приятели!
Гледайте ме днес следобед по Телевизора! Ще дискутирам последните модни тенденции в свободата на словото в предаването на Ани Цолова.

Зина Волкова
Суперсилата на Бойко Борисов е, че умее да разсъждава и да се изказва като барман, таксиджия, полицай, антиваксър и бегемамър едновременно.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.