Ключът е под изтривалката

Румен Белчев

Понякога си мисля, че тоя надпис няма да е излишен при провеждането на ювелирни полицейски акции – ако се съди по изявлението на г-н Гешев, шеф на Специализираната прокуратура, цитирано от „МОНИТОР”: „90 минути полицаите търсили подкупа на Иванчева”! И накрая го намерили не в тайника на задната лява гума, защото такъв нямало, нито в резервоара, защото и там нямало тайник, а – в кашонче под предната седалка…

Час и половина, за да погледнеш в кашончето, което няма какво да търси под седалката, освен известно полицейско внимание – това наистина е рекорд на съвестното претърсване!

Както и да е – ние в съдебната система не бъркаме, за да не ни прискрипе пръстите, само внимаваме кой какво ни казва. А на депутатите най-после някой да им го рече в прав текст – вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че търси „Депутати със съвест да подкрепят пушенето”. Така поне твърди „24 ЧАСА”, значи сигурно е вярно. Подкрепата я оставете настрани, да помислим за съвестта – след като г-н Симеонов издирва депутати със съвест, логично е, че има и такива – без съвест! Ние хранехме някакви съмнения, но друго си е да ни бъде речено от най-високо място!

В желанието си да помогнем на г-н Симеонов с честни и почтени депутати се заровихме из вестниците, но за съжаление открихме само един, и то – евродепутат. Позабравилият ни г-н Бареков ни дава изключително полезни съвети за смислен и полезен за обществото живот, добросъвесно цитирани от „МАРИЦА”: „За здрав мускул трябва да правиш деца”!
За всички, които ще си помислят лоши неща за мускула като такъв, ще кажем, че нашият европредставител има предвид друг един мускул и ще го цитираме без цензура: „При мен бицепс и трицепс са половин метър, тоест една четвърт е обиколката на ръката ми от височината на тялото“.

Хранителният режим също е важен: „Никакви пластмасови кутии с пилешко и ориз нито в залата, нито на работа, в парламента в моя случай.”

Предполага се – някои евродепутати си носят в пленарната зала кутийки и тайничко похапват на банките, докато другите обсъждат световните кризи и европейските проблеми, но нашият човек не е от тия! Той съвестно върши своята евродепутатска работа – отива на „Много и тежки мисии в далечните краища на света при почти военни и полеви условия. Каляват психиката и мускула. Обиколих България поне десет пъти, за да видя хората и да се запозная с проблемите им, сега го правя и в най-бедните държави на Африка, Азия и Америка.”

Евродепутатството на г-н Бареков очевидно има за основна цел да  калява мускула – но само то не е достатъчно– не трябва само блъскане с щангите, трябва и акъл! А акъл – дал Господ:  „Останалото е плод от многото работа и с мозъка. Мозъкът, мисленето (с него!), поема въглехидратите и гори най-много калории.”

Кой знае защо се присетихме за една мисъл, която според „ТЕЛЕГРАФ” принадлежи на Петър Дънов: „Как се е образувал носът? Известни сили излизат от мозъчните центрове, които са формирали издадеността. Носът се е образувал от предната част на главата. Ухото е образувало челото. За да излезе ухото отвън, умът е действал. Има една радиоактивност, която излиза от мозъка и оформя постоянно ушите”…

Не сме много сигурни дали цитатът (преписах­ме го дословно) така, както телеграфните колеги са го публикували, е верен и дали е точно от  Учителя Дънов, но ако има нещо вярно в твърдението, г-н Бареков светкавично трябва да наблег­не на физическите упражнения и да прекрати с мисленето – току-виж се прибрал от тежкия си мандат не само с мускули като Нещото от „Фантастичната четворка”, но и нос като на Пинокио и уши като на великденски заек.

А не е хубаво да ти мерят акъла и ушите с педи – я вижте Макрон как се изложи пред чужденците с пърхота си!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.