Красотата на кило гроздова

Румен Белчев

Класиците твърдят, че красотата щяла да спаси света, само че досега нещо не им вярвахме – нямахме си жив пример, който да ни докаже тезата. Слава Богу, че го има бдителния „ТАБЛОИД”, та да ни увре в очите доказателството – „Разхубавената Нинова спря да юрка бесепарите” – твърди дебелият вестник.

След като минала през разните му там козметични процедури за разхубавяване, нито шефката на БСП, нито партията й вече били същите – „Откакто е хубавица, Нинова е друг човек. Вече не тропа по масата и не крещи, а се усмихва почти на всички и говори без да повишава тон. „Всичките дяволи изчезнаха от нея, откакто се разкраси. Дано по-често да минава през козметичните салони”, радват се червените”.

Колко било просто всичко! Не е зле и г-н Марешки да вземе да мине през козметик – нещо много се е поизнервил напоследък, не се задържа на едно място и все драпа да излезе – я от залата, я от НАТО…

„ТЕЛЕГРАФ” също е поклонник на женската красота – много откровен поклонник, да ви кажа, даже прекалено. „Рита Ора пече цици у нас” – радостно съобщава изданието.

Поклонниците на кулинарните предавания ще са разочаровани – не става въпрос за нов деликатес, цвърнат на скара, а въпросната певица щяла да „си пече циците на нашето море това лято”. Има ги и на картинка – добре изглеждат, наистина, макар и недопечени.
И за хубавиците, които имат проблем с известна част от фасадата си, телеграфният вестник се е погрижил – има надежда, момичета!

Оказва се, че актьорът Наум Шопов (от докторския сериал) наистина следвал медицина и му оставало само още съвсем мъничко да завърши и после – дръжте се – „Наум Шопов прави цици на певици”! Даже има рима, предполага се – за благозвучие. Е, още не ги прави, защото още не е завършил, а трябва и специализация, така че изчакайте – може би – следващото лято, но не пречи да си запишете ред – ще вземе да се нареди опашка и ще стане мазало!

И още една полза от прочетеното – мили деца, вече знаете кое е най-важно за певицата. Трябва да се грижим за младото поколение – да му предадем най-важните житейски истини и правила!

Но политиците и певиците са малка част от представителната извадка на нашето общество, вкарана във вестникарските страници – преобладаващата част от него няма нито време, нито средства за по-радикално разкрасяване и това логично води до изнервеност и не много адекватни постъпки – „СТАНДАРТ” ни дава жив пример за това – „Мъж пусна жалба срещу жена си, не му дала касов бон”.

Истанбулската конвенция, която не разрешава ръкоприкладството при спор с жените, не я приехме, но жените не си ги бием лично и собственоръчно – само като едни поотраснали Павлик Морозовци ги донасяме на данъчните – държавата ще ги ошамари по-добре от нас!
Не е ясно дали Стивън Спилбърг е издавал касови бонове, но пък според „СТАНДАРТ” „Корифеят постави нов рекорд в киното” – станал „Първият режисьор в света, чиито филми превишиха 10 милиарда долара приходи”…

Тъкмо да се комплексираме от чуждия рекорд и попадаме на наш, роден рекорд в един типично нашенски спорт. Някъде из Пиринско полицаи спрели моторист. Оказало се, че мотопедът не е регистриран, седналият върху него бил неправоспособен, а когато го накарали да духне в дрегера, машинката показава 3,44 промила.

Кило ракия – и се държи на двете си колела! И после ми говорете, че нацията била се скапвала и за нищо не сме ставали. Вижте какво значи истински българин-юнак, истински рекордьор!

Ще ми се хвали оня ми ти Спилбърг!

Да го опнем ние на гроздова, ще види той!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.