Как Хамас произвежда новини за „израелски зверства“ на границата с Газа

Оръжия и инструменти за рязане на граничната ограда, иззети от терористи от Хамас. Снимка: официален сайт

Няма да превеждам дословно (от тук – б.р.). Хронологията следва един логичен ход:

1.Терористи запалват гуми, за да създадат димна завеса пред оградата с Израел.

2. Четирима терористи подгонват пред себе си тълпа насила доведени цивилни от Газа и започват да стрелят по джип на приближаваща бойна единица от Израел. Тълпата цивилни се разбягва.

3. Войниците отвръщат на огъня и отстрелват четиримата. След малко нова тълпа цивилни са подгонени към оградата, други 4 терористи започват да хвърлят гранати, да стрелят по войниците.

5. Войниците ликвидират и тези четирима. Изнасят на показ въоръжението на терористите от Хамас – всякакви оръжия плюс клещи за рязане на бодливата тел на оградата.

Целта е чрез жертви на цивилното население да се проникне на територията на Израел през бодливата тел и да се вземат израелски войници като заложници.

Цял ден слушам съобщения по нашето радио как невъоръжени жители на Газа мирно протестират срещу посолството на САЩ в Израел. Все едно слушам новини от 70-те и 80-те години.

Що за журналисти, що за редактори, що за експерти по Близкия Изток. Така ли се правят новини?

От страницата на авторката

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.