Свобода – тази мръсна дума!

Румен Белчев

Винаги съм твърдял, че родната преса е най-свободна от възможните най-свободни световни медии! Тази седмица се сдобихме и с живо доказателство!

„Икономист” ни постави на 49-то място по свобода на словото” – радостно съобщава „МОНИТОР”. Най-после добра новина! Стига с тези лъжи и монупулации на „финансирани от престъпно забогатели с помощта на Иван Костов бизнесмени”, които „упорито тиражират проучването на „Репортери без граници”!

Ах тези майцепродавци и всякакви такива-онакива – добре че имаме освен независими медии, които да ги разобличават, и достойни народни представители – „Класацията на „Репортери без граници” е манипулативна, направена от НПО и аз не є вярвам”. Това заявява от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. И дава полезни препоръки: „Журналисти казали, че нямали свобода на словото – ми да излязат по телевизията и да кажат как ги притискат техните собственици! А не с анонимни интервюнца”!

Изключително! Както би рекъл котаракът Бегемот – Аз съм възхитен!

А обединеният патриот г-н Павел Шопов допълва, че „Не отдава никакво внимание на тези класации на „Репортери без граници”, „Доктори през океани”, „Бели касти” и други подобни НПО-та, които не са нищо друго, освен палки за определени политики”! Самият председател на Комисията по култура и медии в парламента г-н Вежди Рашидов ни го казва в очите – „Наказателни дружини правят класациите за свободата на словото”.

За съжаление „СТАНДАРТ” явно не е внимавал много в картинката, защото съвсем не на място пуска информацията „Нападнаха разследващ журналист от Червен бряг”, но това е мизерна капчица катран в огромното буре медиен мед, в което с радост се плацикаме напоследък и научаваме абсолютно без цензура световните новини – ето, да вземем „БЪЛГАРИЯ ДНЕС”, за да се потопим в тайните на световното изкуство – „Холивуд без гащи в Кан”! Как ви се струва? Зоркото око на свободната българска преса наднича навсякъде!

Като си говорим за цензура, не може да не се сетим, че имаше и такава партия навремето, която сега се презарежда, а лидерът є г-н Бареков дори представлява както нас, така и високата българска журналистика в Брюксел. „МОНИТОР” е извадил достойни за високото интелектуално ниво на г-н евродепутата мисли, споделени от него в социалната мрежа: „Лъжат, мажат, като истински жалкари. От флагмана на фейк армадата Клуб Z, известен като Клозет, започнаха да бълват фалшиви новини, изсмукани от пръстите си.

Мобилизираха дори прасето – либераст 300 килограмовия грантаджия (…), охранен от соросоидните фашизоиди, да плюе и обижда лекцията ми пред студентите по информационни технологии”…

Само така! Блъскай, мама му стара!

И е пълна клевета, че медиите у нас са беззащитни и беззъби – я вижте какво става според „24 ЧАСА” по улиците на София – „ПИК протестира заради присъда”! Осъдили агенцията за клевета, но собственикът є, заедно със собствените си журналисти, излязъл пред сградата на Висшия съдебен съвет, за да защити свободата на словото – „Недялко Недялков казва, че Хасърбасанова (съдията по делото – б.м.) „няма да бъде забравена, да си знае”! А също и, че „е време съдиите да бъдат извадени на светло и да отговарят за постъпките си”.

Естествено, обединените патриоти отново бдят – и председателят на антикорупционната комисия заявява в защита на свободното българско слово, че „българският съдия не трябва да се крие зад независимостта си”…

Ех, Свободо – колко мръсна дума си ни ти…

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.