Дават по 100 лв. за убит вълк, а помиярите ядат хора

В България още плащат по 100 лв. за убит вълк – като за напаст, която заплашва хората и добитъка. И във вестниците пишат страховити дописки за вълчата напаст. Президентът, който е ловец, гордо се снима с убит вълк.

Уви, оказа се, че нещастните вълци, които са под закрила в Европа, не са заплаха за хората. Още повече, че се изчисляват в стотици за цяла България. А и за избития добитък има фонд, който покрива щетите.
Бездомните кучета обаче са истинската опасност за хората. Те са стотици хиляди в България. Според някои сметки те са дори над милион.

Всички британски медии отразяват на водещо място зловещата история от България – глутница кучета уби 56-годишна англичанка в стралджанското село Недялско. Жената излязла на разхода с кучето си край дома си и била нахапана до смърт. Никой не можал да й помогне, въпреки опитите.

Може ли някой да обясни разумно пред цивилизования свят що за територия е България? В която посред бял ден бездомни кучета могат да разкъсат човек пред очите на съседите му.
Местните казват, че кучетата не били съвсем диви, а ги хранел техен съселянин в края на селото, където живеела англичанката.

Това явление е съвсем нормално за българина – да храни куче пред блока или пред къщата. Това тук се смята за хуманно отношение към животните. А то не е – който обича куче, той го гледа в къщата си, а не му подхвърля кокали на улицата. И криворазбрани защитници на кучетата не позволяват на служителите от кучкарниците да ги прибират.

Е, резултатът се вижда – най-редовно кучета разкъсват или направо убиват по някой – дете, възрастен. В случая – англичанка. Държавата се прочува.

У нас всички обичат да псуват държавата – как е виновна за всичко. Държавата, обаче, я правят хората.
В Европа тепърва има да се учудват на българските нрави.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.