Нова година в софийска кръчма – 150 лв. куверт

Виж тук линк с цените на кръчмите за Нова година 2009

Веселяци си казват „наздраве“ по време на парти в клуб „Брилянтин“. Когато няма всенародни празици в заведвнивето бутилка уиски струва 100 лева. На Нова година обаче 100 лева ще отидат за 100 мл алкохол, ядки и малко мезета. Снимки: авторката

Ако обичаш нощния живот в София и искаш и Нова година да прекараш в любимия клуб или кръчма, въпросът е само един – дали си заслужава? Някои от най-популярните нощни заведения в столицата са надули цените до небесата и едно малко уиски, което отдавна не е 50, а 40 мл, с малко ядки, хапки и шампанско, излиза 150 лева. В кръчмите с така наречената „музика за душата и масата“ има бонус, включващ програма с участието на някоя популярна фолк-певица.

Сред популярните кръчми в момента най-ниска е цената на новогодишния куверт в Биад – 60 лева. Менюто е по избор и се прави на място, обяснява девойка, работеща в кръчмата. Алкохолът, който се включва в тази цена, е едно голямо уиски, половин бутилка вино, половин бутилка шампанско. В менюто влизат ядки и сухи мезета. А изпълнителят на вечерта ще бъде Тони Стораро.
Оказва се, че певецът ще забавлява новогодишните веселяци и в друга кръчма в София на 31 декември – „Веселото село“. Там кувертът обаче не е като на село, а си е цели 200 лева. В него влиза, според управителя, „много, ама много разнообразно меню, което в последния момент може да търпи промени“. Алкохолът, включен в цената на куверта, е 100 мл аперитив – ракия, водка или узо (по избор), чаша бяло или червено вино, 100 мл уиски и 250 мл шампанско.

Танцьорки в кръчма „Хелп“ на „Син Сити“ забавляват гостите. В „Града на греха“ кувертът за Нова година е 100 лв. за място на бара, малко уиски (40 мл) и малко мезета. Снимки: Авторката

В една от най-посещаваните чалготеки – „Най клуб“, менюто за Нова година е разделено на три. Ако искаш да седиш на бара, плащаш 60 лева и ти сервират: „студени мезета, плодове, ядки, мин.вода 0,330, Кока кола, марково уиски 80 мл, 1/2 бут.вино, 1/2 бут.шампанско“. Ако решиш да си на маса, кувертът е 90 лева, като към гореописаното се прибавя плато с френски сирена (1 за масата), основно ястие и енергийна напитка. Обогатеното меню важи и за тези, които искат да седнат на сепаре в „Най клуб“, те обаче ще трябва да платят 140 лева, заради удобните места, от които ще гледат Малина на 31 декември.

В клуб „Хелп“ в „Син Сити“ с ЧНГ ще поздрави Преслава. Там също има различни цени за тези които седят на бара и тези по масите. На бара кувертът е 100 лева, в които се включват малко уиски (40 мл), 1 безалкохолно, минерална вода, чаша вино, хапки, ядки, баница с късмети. Ако решиш да седнеш на маса, предлаганите в куверта питиета и ястия не се променят, освен цената, която е 150 лева.

Тъпанджия забавлява гостите на „Весело село“, докато сервитьорките разнасят плата със салати и мезета. Кувертът за Нова година тук е 200 лв. Снимки: авторката

Който не обича чалгата, но харесва „Града на греха“, може да отиде в клуб „Синърс“, който е на втория етаж в денс-центъра. Там, на фона на клубна музика, и срещу 70 лева всеки ще може да изпие 80 мл уиски, една кола, минерална вода, да похапне ядки и плодове. И в „Синърс“ има разделение на кувертите. Заведението има предложение за вип гостите срещу 140 лева, които няма да седят на бар, а на сепарета, без разлика в менюто.

В клуб „Дали“ за ВИП места се плаща 160 лева. 120 лева е за не толкова важните места. В менюто за Нова година е включена богата кухня с мезета, салати, предястия, основно ястие – заек, телешко бонфиле, пелмени, като менюто се подбира на място, при плащането на куверта. Алкохолът за тези пари е 100 мл уиски, шампанско, вино и ядки. Ако менюто не те устройва, а просто искаш да си запазиш място за Нова година в „Дали“, цената е 60 лева.

Най-новият клуб в София – „Маскара“, предлага новогодишно парти на цена от 150 лева. От тях 60 лева са за мястото, което ще се пази за платилия куверта, 40 лева са за питиета по избор от бара и 50 лева отиват за храната, която ще предостави заведението. На блок маси в трите зали на „Маскара“ ще има хапки, топла храна, като пилешки филенца и баница.

150 лева е и в клуб „Тифани“. Заведението предлага 100 мл водка или уиски по избор, 2 безалкохолни напитки, половин бутилка шампанско и вода без ограничение. За похапване от „Тифани“ са подготвили салата „Капрезе“, хапки със сьомга, хайвер, рулца от тиквички и риба тон. В „Планет“ няма да има блок-маси за Нова година, менюто се подбира на място. Ако решиш да седиш на бара цената е 110 лева, за сепаретата се плаща 140 лв.

Купонджиите във „Весело село“ се забавляват с музикантите на кръчмата. Кувертът за Нова година тук е 200 лв. Снимки: авторката

В „Червило“ пък искат 40 лева за вход в новогодишната нощ, 30 лева за консумация на питиета по избор от бара, и 30 за хапки и ядки. Клуб „Блек лейбъл“ (от „семейството“ на „Червило“) е вдигнал летвата до 200 лева. Тези пари са разпределени за питиета – 50 лева, за ядене – 50 лева, за програма (която все още не е уточнена) – 50 лева и за пазене на място – 50 лева.

Пръскащият се по шевовете през цялата седмица клуб „Брилянтин“ предлага куверти по 100 лева за Нова година. В тях са включени 100 мл алкохол, 2 безалкохолни, шампанско, ядки, мезета, плодове и хапки.

В клуб „Ялта“ тази година не предлагат куверти с пиене и ядене. На 31 декември в клуба ще гостуват диджеите Чус и Себайос. Билетът за партито ще е 40 лева, ако си го купиш по-рано. В деня на купона входът ще е 80 лева. В него не влиза никаква консумация.

Останалите без планове софиянци имат време да си направят резервации, защото клубовете предлагат новогодишните куверти от броени дни. Тези, които не искат да дават по 150 лева за 100 мл уиски, малко ядки и хапки и са решили да изчакат няколко дни, е добре да си прегледат календара, защото по празници у нас никога не е изгодно да ходиш по заведения. Да не се забравя, че след 31 декември идва Васильовден, а на 7 януари е националният празник Ивановден.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.