Почеши ме по коремчето!

Румен Белчев

Летните броеве на вестниците са писани с кръв и сълзи. Кръвта – естествено – от катастрофите, които през лятото, за щастие на новинарите, изобилстват, сълзите – на редакторите, които в тия летни отпускарски дни трябва да измислят новини, които да грабнат читателя.

В последно време стана банално да се бяга от затвора, банално дотам, че дори новината, че някой е изчезнал от френски затвор с чартърен хеликоптер, мина почти незабелязано. Ето защо нашите бягства винаги трябва да са малко по-така, с по-балкански вкус и мирис. Отваряме „МОНИТОР” и веднага ни замирисва на мило нам и родно: „Задържан за дрога офейка от кенеф на районно в Пловдив” – как ви се струва, а? Дори в официалното освобождаване под гаранция трябва да има нещо намирисващо – „Мейзер помириса свободата и духна с такси от панделата”! Помирисала и духнала – ей така се прави по нашенско, какви са тия глезотии с хеликоптера!

Лятото не е сезон, в който да се обсъждат тоалети, по-скоро обсъждането е на онова, което през зимата е скрито под тоалетите. Малко срамежливо специалната богато илюстрована страница на „ТРУД” започва с неутралното „Луиза Григорова захвърли дрехите”, за да продължи по-разпалено с „Николета заголи гръд в Париж” и да приключи с щастливо освобождаващият фойерверк „Джулиана Гани изу гащите”.
Така се обсъжда женската красота, не като „ТЕЛЕГРАФ”, който набляга на кулинарната естетика – „Хубавата Юлия пече кълки на пясъка”. Това да не ви е готварско състезание!

„СТАНДАРТ” продължава похвалната си инициатива да дообогатява родния език с нови думи и длъжности – „Управникът на Разград стана гражданин на Рим” – твърди изданието. При по-внимателен прочит става ясно, че под управник то разбира кметът на града, а кметът на Рим е удостоен с длъжността „градоначалник”. Бегъл поглед в който и да е речник ще ви покаже, че градоначалникът в Русия е бил шеф на полицията в града, но къде да рови човек в това забързано време!

„ТРУД” е сериозно издание, затова сериозно се е загрижил за националната ни сигурност и на цяла страница ни уверява, че „Ловците могат да бранят България, докато дойде НАТО”. Веднага си представихме паниката сред нападналия ни враг коварен, когато се озове пред армия авджии, въоръжени с чифтета, заредени със сол и четина! Прочетохме внимателно интервюто с шефа на Националния ловно-рибарски съюз, за да видим кой идиот е рекъл тая мъдра мисъл, но в него тя липсва. Остава да дирим идиота сред авторите на трудовите заглавия.

А ако в мазето си имате плъхове и някой от тях неблагоразумно се набута в капана, не бързайте да го трепете – не е хуманно. „МОНИТОР” препоръчва компетентно как „да накараме плъховете да се кискат и да се чувстват здрави и щастливи в плен”. Най-добре е да се гъделичкат – така изпитвали положителни емоции.

„Най-впечатляващите резултати давал гъделът между плешките на гризачите. Той не трябва да продължи по-дълго от 15 секунди”. От удоволствие плъхоците дори се кискали „в 50-килохерцовия диапазон”. Жалко само, че няма да можете да ги чуете, защото човешкото ухо дава заето в тоя диапазон.

И, ако прочетеното дотук ви е поизнервило и ви се е прищяло да посегнете към традиционните български лекарствени средства, благодарение на които нацията оцелява в тия времена на стрес и депресии, не се притеснявайте – вече научно е доказано, а „СТАНДАРТ” го е извел и като водещо заглавие на броя – „Ракията лекува”!

Наздраве, и в бъдеще ползвайте вестници само за да ги постилате на масата.

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.