Да си спретнем магийка!

Румен Белчев

Изчезнаха уличните магьоснички, които срещу петолевка разваляха магии на желаещите. Кеф ти бяла, кеф ти черна – намотаваха я на конец, духваха – и конецът изчезваше заедно с петолевката. Понякога – и някое пръстенче, разбира се, стават и такива чудеса.

Изчезнаха – взеха им хляба вестниците!

Една от най-търсените магии беше за забременяване. Пиеха се разни отвари, правеха се заклинания, връзваха се пачки пари в носна кърпа – изобщо – бизнесът вървеше. Но „МОНИТОР” откри много по-лесен, евтин и достъпен начин – на световното в Русия „Аптекарка умишлено повреждала кондоми”. Отгоре на всичко – с патриотични подбуди – „Нашите мъже са алкохолици. А видяхте ли какви момчета дойдоха у нас? Един от друг по-хубави, стегнати, стройни и красиви. Нека споделят генофонда си с нас…”

Аптекарката очевидно не е ходила в „Слънчев бряг”, където споделянето на генофонда вече е в разгара си, ако беше погостувала поне седмичка, може би щеше да си промени малко мнението. Но – стореното – сторено, напролет ще очакваме резултатите!

Никъде не е лесно на магьосниците и гадателите – ето, в Англия „Точат ножа на прасе оракул”. Прасето с творчески псевдоним Мистик Маркъс сбъркало с една единствена прогноза – за мача на англичаните с Хърватия. И, както става с несполучилите ясновидци, моментално станало обект на странни пожелания – „Направете го на бекон” и „Обичам животните, но той заслужава да бъде заколен” са най-милите пожелания на феновете. Напразни са опитите на собственика му да ги омилостиви с твърдението, че свинчото познал всички срещи на Уимбълдън. По Коледа със сигурност ще му се случи случка!

„МОНИТОР” продължава с чудесата – рожба на тайнствени сили или на човешкия дух – „Шегобиец нарисува фалос, който се вижда от Космоса” – твърди изданието и дори публикува снимка на нещото, изрисувано в пресъхнало австралийско езеро.
По нашенско си нямаме пресъхнали езера, нито такъв изискан полет на мисълта, но пък си имаме фейсбук, който предлага също големи възможности – случилото се във Враца може да мине и за черна магия – „Зарязан плаши бившата и майка є със снимки на члена си”.

Ами – толкова телефони, които не си мерят мегаписелите, се рекламират напоследък, как да не ги използва човек по предназначение – да докара до нервен срив и безсъние бившите гаджета!

А за тези, които си нямат гаджета, вестникът съвсем сериозно препоръчва други шест магии!

Вземате „торбичка от розов плат с размери 6/12 см. На едната страна избродирайте своите инициали, а от другата – сърце. Използването на червени копринени конци е задължително! От днес в продължение на 3 до 8 дни излизайте преди закуска, вземайте от пазара по един орех и го слагайте в торбичката… Всяка нощ торбичката се слага под възглавницата, а през деня трябва да се носи някъде по-близо до сърцето” и така нататък.

Малко трудно за изпълнение, защото пазарите отварят доста след времето, в което обикновените хора закусват, но пък в името на любовта може да попромените малко навиците си и да закусвате към 10-11 часа, нищо, че може да ви коства работното място – любовта е по-важна от всичко!

И едно предупреждение – скъпи сънародници, ако притиснете любимата до сърцето си и усетите торба с орехи с размери 6 на 12 сантимет­ра да дращи ребрата ви – бягайте, със сигурност сте жертва на магия!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.