Борисов опроверга драстично собствените си внушения за очаквана вълна от „8, 10, 12 милиона“ мигранти

Иво Инджев

Днешното парламентарно-правителствено статукво, както знаем, постигна своята непоклатимост на вълните на лъжите за мигрантската вълна, която била на път направо да ни унищожи. В името на собственото ни достойноство на субекти, към които са насочени лъжите на властта, трябва да се запознаем със сводката от деня за нивото на лъжите и наносите от покачените нива на пропагандната тиня, която се оказа толкова плодородна за политиците, наторяващи с нея умовете на българите.

От “най-застрашени” на пътя на мигрантската вълна, се оказахме всъщност… ”единствените неуязвими”, по думите на премиера Борисов, изречени вчера. Ето какво заяви той някак между другото в рамките на самохвална тирада по друг повод:

“България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент. Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след инспекция на състоянието на границата в района на Малко Търново. Премиерът отбеляза, че натискът по границата е голям, но контролът е силен, а споразумението с Турция работи много добре. Борисов изтъкна, че над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо година. Министър-председателят съобщи, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и допълнително 50 души от специалните сили.

Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, след като наскоро бяха получени 180. Граничарите са напълно обезпечени и с необходимото им облекло. „Доволен съм много от усилията, които се полагат. Българите имат храбри и добре подготвени граничари“, заяви премиерът Борисов. Той отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната. „Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е – дължим го на всички граничари, които денонощно пазят границата“, каза още министър-председателят и добави, че най-изявените ще бъдат наградени”.

А сега да си припомним бегло какви ги говореше предизборно нашият премиер. Да проследим ескалацията на нагнетяването на страховете сред българските граждани, които вкараха в резултат на това най-гласовитите глашатаи на мнимата опасност.

25 септември 2015. Министър-председателят в интервю за предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви:

“7-8 милиона вече се надигат от Сирия да тръгват към Европа. Това, което и службите докладват, че тези, които са били в бежански лагери в Ливан, в Йордания, знаете, там са лагери с по милиони хора, се прибират, продават каквото имат в Сирия, за да вземат един билет за самолет или да вземат някакви малки пари да тръгнат да си търсят нова родина. Нечувана трагедия в човечеството, която се случва. Загрижеността на хората в Европейския съюз (ЕС) е огромна, защото всичко това, както беше отчетено, сега започва.

Полагам огромни усилия, но това е вълна. Никой не може да се предпази от нея. Оградите, които правим, загражденията, които правим, полицаите, жандармеристите, които пращаме са мерки, които подпират тази вълна, но ако тя стане 8, 10, 12 милиона, както са прогнозите в следващите месеци, изнесени пред Европейския съвет, действително е много притеснително”.

Година след тези бомбастични “8, 10, 12 милиона”, Борисов посмали “малко” очакванията си за само 2 милиона мигранти, готови да ни прегазят- този път по данни на Турция:

“В Берлин министър-председателят е предупредил, че от Сирия може да се зададе нова вълна от близо 2 милиона бежанци. Разговорите си в Германия Борисов коментира в сливенското село Мечкарево.

Предупреждението за нова вълна от милиони мигранти Борисов получил в Истанбул. „От Алепо се надигат нови повече от два милиона. Турция вече изнемогва”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Както всички изпечени блъфьори Борисов вдигаше мизата до абсурдни нива с цел да откаже противника от съпротива и да си прибере печалбата. “Противникът”, т.е. българският избирател, се предаде. Днес овластеният за пореден път комарджия си играе покера все едно, че не си е играл със страховете на хората. Защо мнозина продължават да му вярват е въпрос към специалисти с познания в областта на народопсихологията, ако не и от областта на народната психиатрия, в която страната ни се превърна в периода на народняшкото му управление.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.