МВР пикчърс с нов епизод. А телевизиите като пропагандни слуги на Борисов

МВР-пикчърс се прояви с пълния си блясък. Разпространи репортаж, как в дома на общинския съветник от Бургас, оня с ролс-ройса, били намерени хиляди левове, долари и евро. Бре. И какво? Ми той e милионер, бе. Всяка година от субсидиите за зърнопроизводство получава милиони. Да не би вече да е престъпление да държи пари в брой вкъщи?

Намерили и скъпи коли. Ти да видиш – какво нахално престъпление…

Имало и оръжие. По българските закони, за незаконно притежавано оръжие е от 2 до 8 години затвор. Само че всички известни мутри на прехода са залавяни с незаконно оръжие, някои се стреляха в кръчми, и нито един не вкараха в затвора. Включително когато Борисов беше Рамбо, тоест главен секретар на МВР.

А тоя общинар с ролс-ройса със сигурност има разрешителни за цял арсенал оръжия. От МВР регистрират законно като ловна карабина и автомат „Калашников”. А после ги показват в репортажите на МВР-пикчърс като нещо престъпно.
Сега ще стане ли пак като с Алексей Петров – шумни арести, а присъди?

Много ще е добре да вкарат пак в затвора Очите. Дори да е само защото са го подгонили, че пречи на други…

Но да не стане изгнаник в Истанбул, като банкера в Белград? Цяла група върнаха в България от Турция, а само той не е екстрадиран. Май нещо се урежда в турско, някакъв пазарлък.

И телевизиите разпространяват абсолютно безкритично новия сериал на МВР пикчърс, седят като стойки на микрофони и камери пред разни говорители, без да задават въпроси, без да интервюират някой, който да обясни как будалкат зрителя.

Ден преди това на посещение някъде по границата Борисов казва, доходите на българите до края на мандата ще се вдигнат с 50%. Това от телевизиите и БНР е превърнато в централна новина. Сякаш вече се е случило. След зрелището да осигурят и хляба…

А е напълно безпочвена фантасмагория. Най-малко, защото доходите не могат да настигнат разходите, а България твърдо седи на дъното на Европа, при вече 10-годишно управление на същия този Борисов. И сега сигурно изведнъж ще скочат с 50%.

И по времето на Живков не е имало такава пропаганда – каквото каже, веднага да го превръщат във водеща новина.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.