In Memoriam Арета Франклин

Кралицата на соул музиката Арета Франклин, почина в Детройт на 76 години. Родена е на 25 март 1942 година в щата Тексас. Занимава се с музика от дете, баща й е пастор, тя пее в църковния хор. На 18-годишна възраст решава да пробие в комерсиалната музика и го прави с огромен успех.

Остава в историята на музиката с песни като „Respect“, „Natural Woman“, „Say a little prayer“. Изпълнителката е сред най-награждаваните в историята, има 18 награди „Грами“.

Певицата се бори с раково заболяване от 2010 година, като миналата година съобщи, че прекъсва музикалната си кариера. Освен с рака, Арета Франклин се е борила и с алкохолна зависимост, както и с наднормено тегло през целия си живот.

Франклин е кръстница на трагично загиналата Уитни Хюстън.

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.