Що арх. Янев, Софиянски и общинарите не платят 20-те милиона обезщетения за Околовръстното?

Поредна драма при ремонта на Околовръстното – собственикът на някаква бензиностанция и хората му се запънали и не дават на багерите да правят пътя. Били законни. И започват циркове за пред медиите – кметът Борисов лично ходи там, да разчиства пътя.
Кой пусна тази бензиностанция да бъде построена там? Отговорът е прост – бившият главен архитект на София Стоян Янев и бившите кметове и общински чиновници на община “Витоша”, под мъдрото ръководство на кмета Софиянски. Неговата община блокира всички строежи в София. Например подлезът пред университета беше раздаден на фирми, които взеха над 1 милион лв. обезщетения, като ги изгониха оттам заради строителството на метрото. Сега за участък от Околовръстното 4 километра и нещо са раздадени 20 милиона лв. обезщетения.
Това са пари от данъците на софиянци. Дадени са включително на въпросния наглец с бензиностанцията. А той не дава да му я бутат – извадил си акт 16, тоест узаконил е временната постройка. Е как става това? Кой му даде акт 16?
Сега този, който му е дал акт 16 (всичко е с дата, подпис, документ), и този, който е дал разрешително за строеж, макар и временно, да вземат и да платят обезщетенията за Околовръстното.
Работата е за прокурор, но българските прокурори само си чешат хемороидите и се оглеждат от кого ще намажат. Утре току-виж спрели строителството на Околовръстното, щото някой се е жалвал при тях и ги е уважил, както се полага.
Как софиянци да плащат данъци, като гледат какво става – техните пари се раздават като обезщетения, заради неколцина общински чиновници, които сигурно не са дали разрешения за строеж от добро сърце.
Ако новият общински съвет и кметът Борисов искат да им вярва някой, трябва да заведат искове за обезщетения срещу онези, които са узаконили постройките на Околовръстното. И да поискат от прокуратурата да заведе дело срещу бившите кметове и общинари, които са разрешили строежите.
Защо трябва софиянци да плащат данъци? След като после ги пилеят някакви общински задници?
Нека сега чиновниците платят, за да върнат доверието на данъкоплатеца. Иначе – да не се чуди общината, че хората укриват данъци.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.