2-годишната Лили посочва над 80 страни на картата

Лили демонстрира познанията си по география.

20% от жителите на САЩ не могат да посочат къде се намира страната им на картата на света. До това смущаващо заключение достигнаха тамошни социолози след мащабно проучване, проведено преди няколко месеца. Друго изследване пък показа, че две трети от американците на възраст между 18 и 24 години не могат да открият Ирак на картата.

2-годишната Лили знае отлично географското местоположение на САЩ и Ирак. Нещо повече – тя може без проблем да посочи къде се намират още над 80 страни. Лили все още се клатушка, когато стои изправена, но за сметка на това няма никакви затруднения да открие и посочи Зимбабве, островите Фиджи, Индонезия, Туркменистан, Панама, Португалия, Гърция, Турция и десетки други страни. Клипчето, на което тя демонстрира своите познания по география, е гледано в сайта youtube над 1 милион и 300 хиляди пъти.

[swf] data=“http://www.youtube.com/v/r43yCiKlbCo&rel=1″, width=“425″, height=“350″ [/swf]

Бащата на Лили – Джеймс, разказва, че двамата със съпругата му забелязали невероятната способност на дъщеря си случайно. Когато тя била на 16 месеца, чичо й заминал за Тайван. Лили постоянно питала къде точно е той и накрая родителите й взели една карта и й показали къде се намира Тайван. След няколко дни тя се приближила до картата, посочила Тайван и казала името на чичо си.

„Показваме на Лили някоя държава, за която не е чувала – обяснява Джеймс. – След това я питаме къде се намира и тя я посочва сама. После я питаме за няколко други страни, които знае. Накрая пак я караме да посочи първата и тя го прави. Всичко става за около 20 секунди.”

Здраве, Наука & Tex
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.