Телевизорно наблюдение с Николаев и Хекимян…

Първо телевизорно наблюдение – мургавите братя ни натикаха в малкия си ‘жоб, изгониха екипа на Нова тв и Рони (бел. ред. – репортерката Вероника Димитрова) от мястото на Престъплението. Отказаха да говорят и много натъжиха (Виктор) Николаев, че даже го ядосаха.

Ми като не искате, па няма да говорим за престъплението в махалата ви, няма да ви пита Рони как се чувствате и откога живеят заедно тия и въобще. НА пък, така ви се пада, каза си Николаев и премина към другото, по-маловажно престъпление. Онова с мЕлеоните.

Напоследък валят мелеони отвсякъде. Тая фабрика (бел. ред. – винпром Карнобат), с последните мангизи, не е да речеш като ония подземните градове във Виетнам, не, тя си е голяма фабрика, при това в един не съвсем малък град. Но е невидима. Като в приказка на Братя Грим – праас, изведнъж изскача пред очите на Юнака и той почва да я сече със сабя. Защото е далеч от София, докато стигне Юнакът до там и минали дестина години…

Второ телевизорно наблюдение – за дестина дни ни Хекимян, ни Караянчева са станали по-умни. Ако това, разбира се, е възможно.

Трето наблюдение – радиата са също толкова неадекватни, колкото телевизорите. Тия дни слушахме „Дарик”. Поради причина, че като цяло, в селата хич не ги интересуват разните мрежи, интернети и „ваще фейсбуци”. Там, колкото и да е тъжно да се констатира, повечето мъже са сдали багажа, къркат ако не от сутринта, то поне от обяд и за сега само жените държат фронта с голямо бачкане – и тук, и в чужбините.

Та, поради липса на телевизор и интернет, слушахме Дарик. Много тъпо, драги зрители и радиослушатели, много тъпо… Например единия ден говориха за таксиметровите шофьори и как не искали да качват на малки разстояния хората. Как се оплаквали от такси, данъци и прочие раздаване на пари на държавата. Направиха ги на нищо. То така и трябва – журналистите трябва да критикуват другите хора, а не да им разчепкват проблемите… Нее, в никакъв случай. Бой по канчетата, егати поданиците! Да траят там и да возят, т’ва да не им е бащиния или Виенски бал с Ветко Арабаджиев и компания?!

…Солени дни и нощи,
ще бъдеш само по гащи…
– част от припева на нова на песен на Поли Генова, въртяна нееднократно от радиото…


(от фейсбук страницата на авторката)

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.