С червен молив из новините по света

Следи от котешки стъпки върху италиански ръкопис, оставени през 1445 година. Снимка: Смитсониън

Заплата от 735 долара вече е необлагаем минимум в Китай

Китайското събрание на народните представители повдигна прага на необлагаемия доход за физически лица „с цел по-справедливо разпределение на доходите” от 3500 юана (515 долара) месечно на 5000 (735 долара). С промяната данъчните постъпления в бюджета ще се съкратят годишно с около 320 млрд. юана ($47 млрд.)

Как да се понасяте с политически противник вкъщи

Шведската телевизия е посветила специално предаване на тема „Как да спасите връзката си, ако вашият партньор гласува за „неправилна партия“?“Предаването е по повод парламентарните избори в Швеция в неделя, на които десните партии очакват успех, а повечето наблюдатели говорят за нетипична за страната политическа поляризация.

В рибен магазин в Кувейт залепяли на рибите изкуствени очи, за да изглеждат, като че ли са току-що уловени. Снимка: Индиантаймс

Мъжете най-харесвани на 50 години

Сп. Science публикува откритието на изследователи от Мичиганския университет в областта на сексологията. Жените са най-желани от мъжете, когато са на 18 години и след това до 60 години привлекателността им постоянно пада. Мъжете пък достигат своя максимум на 50 години и след това привлекателността им също се снижава, но по-бавно.

Босът на Alibaba става учител

Новината на вчерашния ден за бизнеса беше обявеното оттегляне на Джек Ма от поста президент на гиганта на китайския пазар Alibaba. Милиардерът ще се пенсионира на 54 години, за да се занимава с благотворителност и преподавателска дейност. Той ще се оттегли от основаната от него преди 20 години компания на рождения си ден – 10 септeмври, който е Ден на учителя в Китай. Самият той е бил учител по английски преди да се захване с бизнес. Експерти отбелязват, че решението му би могло да е взето под влияние на засилващата се търговска война със САЩ и намесата на Компартията в дейността на фирмата. Днес Alibaba е считана за най-скъпата китайска компания с пазарна оценка $420 млрд. Личният капитал на Джек Ма по данни на Bloomberg Billionare Index се оценява на повече от $40 млрд.

Дъщерята на Борис Джонсън го смята за егоистичен гадняр

Той е „егоистичен гадняр” и „мама никога няма да го приеме обратно” – казва дъщерята на Борис Джонсън за баща си. Джонсън след поредна изневяра е бил натирен от съпругата си Марина Уилър, с която го свърза 25-годишен брак. Съпрузите, които имат четири големи деца, се разделят вече за трети път, през 2004 и 2010 година причина бяха забежките му с журналистката Петронела Уайът и изкуствоведката Хелън Макинтайър.

***

За подобряване на екологичната обстановка Макрон планира да затвори всички ТЕЦ-ове в страната.

***

Според германския министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер миграцията стои в основата на всички политически проблеми в страната.

***

В Пекин тече пореден форум FOCAС, посветен на сътрудничеството между Китай и Черния континент с участието на лидери от 50 африкански страни.

***

В рибен магазин в Кувейт залепяли на рибите изкуствени очи, за да изглеждат, като че ли са току-що уловени.

***

Върху страници от италиански ръкопис от 1445 г. били открити стъпки, оставени по времето, когато е писан.

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.