МВР-Цаца-пикчърс представя, телевизиите излъчват безкритично…

Съобщение на „МВР-Цаца пикчърс”, тиражирано от медиите:

„При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева. Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 хил. лв. (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на захарния завод „Кристал“ в Пловдив.”

От съобщението става ясно, че парите са изтеглени от банка. Тоест, не са били скрити. Какво незаконно има в това? Досега с акциите изтъкваха, че е някакво престъпление да имаш пари в брой, сега излиза, че и да ги изтеглиш от банка е незаконно…

И какво става – полицията започна да спира коли и да ги проверява за пачки? Това и при режима на Тодор Живков не го правеха. Но при популистката псевдодемокрация на Бойко Борисов стана възможно.

Будалкат хората с пачки, да повярват, че ловят изедници-престъпници. Да хвърлят малко прах в очите – „Ето ги крадците, къде са надиплили парите. Ние ги ловим…”

А то как да не си изтеглиш парите и да ги скриеш, обърнеш във валута и т. н., в такава рекетьорска държава? Всеки нормален човек с пари ще предпочете чужда банка, скрити пари във валута, вместо да ги държи в банка в тази „стабилност”. Където с акция на прокуратурата и медиите могат да съборят банка, довчера ухажвана от властта и тъпкана с държавни пари, и после да разграбят активите й пред очите на всички. Като телевизиите вместо да разобличават, съдействат на крадците.

И как завършват тези шумни акции?

Бенчо Бенчев обвинен, че укривал Митьо Очите. Къде? В хотел в Турция? Кой ще докаже в съда, че го е укривал, а не са били заедно в един хотел? И от кой момент Очите го търсят въобще?

И второто обвинение на Бенчев – незаконно притежаване на 57 патрона!? Отначало съобщено гръмко като „боеприпаси”…

Значи, всички онези пачки от дома на Бенчев, показани в репортажи от обслужващите телевизии са законни. И всички онези оръжия, показани в същите репортажи на „МВР-Цаца пикчърс” също са законни. С разрешителни, издадени от същото това МВР… А 57 патрона не били описани… (което не се знае дали няма да падне в съда и да се окаже кьорфишек).

В цялата картинка проблемът са телевизиите, които безкритично излъчват продукциите на тези, които ни будалкат.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.