Пак Петя Славова… Раздават банки, хотели… Тече държавен рекет за преразпределение

Вестник „Галерия” пише, че Петя Славова ще взима хотел „Маринела”. Същият хотел, запечатан от данъчни, запориран, защото собственикът му Ветко Арабаджиев участвал в някаква афера, за която още нищо конкретно не се знае, освен че показваха пачки в новините.

Та Петя Славова щяла да му взима хотела… Клюка, а? Писал нещо някакъв вестник…

Така отначало казваха, когато изтече в медиите, че същата Петя Славова ще купи банка „Виктория”. Никой не вярваше, че проблематичната „Инвест банк” ще бъде избрана за купувач – банка, която на стрес тестовете показа от най-лошите резултати. И ред други проблеми с тази банка, за които е писано в медиите.

Но отзад изглежда някой я подпира и това не е само ГЕРБ, който налива от години пари в тази банка чрез герберски общини и държавни фирми. Може ли някой да си представи, че дори сметките на АЕЦ „Козлодуй” бяха вкарани там. И това беше третата по обем на държавни пари банка, след фалиралата КТБ и СИБанк. Сега е втората.

Сега е очевидно, че там са налети някакви капитали, някой наднича отзад. Славова е удобен параван. Зад нея седят други интереси.

Но всичко това иде да покаже, че акциите срещу „милионерите” в момента са рекет с цел преразпределение на активи. Държавен рекет. Държавата мачка, а смачканият продава на когото трябва. На когото му посочат.

Банки и хотели се дават, а не се купуват на пазарен принцип – това е бойкоборисовата демокрация.

Рекетът е казан с думи прости и в седмичния коментар във в. „Галерия” на Тома Биков, една от хрътките на Борисов:
„Милионерите да гледат Арабаджиев и Стайков, но да мислят за себе си”.

Хрътката полайва, да плаши останалите. Ако не слушат, идват Цацаров, полиция, данъчни и ги отстрелват.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.