In memoriam Шарл Азнавур

На 94 г. почина певецът Шарл Азнавур, известен като „Френският Франк Синатра“.
В края на ноември миналата година Азнавур изнесе концерт в София пред 5000 души в „Арена Армеец“. Концертът беше част от прощално турне на певеца. На 90-годишна възраст, през октомври 2014 г., Шарл Азнавур изнася с изключителен успех двучасов концерт в Москва.

Шарл Азнавур е френски композитор от арменски произход, певец, писател, поет и актьор.

Написал е над 1000 песни и мюзикъли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма. Песните му са преди всичко за любовта.

Роден е в Париж на 22 май 1924 г. в семейството на арменски имигранти. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и в САЩ.

Пял е на 5 езика и е изнасял концерти в Карнеги Хол и в известни зали по света.
През 2009 г. певецът се съгласява да стане посланик на Армения в Швейцария, където живее от 1976 г.
Женил се е три пъти и има 6 деца.

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.