Ще махате дизелите и старите коли от България? Цените къде ще отидат? А що не забраните грамадните джипове в градовете?

Разбирам,че управниците се канят да направят уникална простотия с вдигането на данъците.

Да заявиш, че битовото отопление замърсява въздуха 9 (девет) пъти повече от колите и да вдигаш данъците на колите е тъпо. Защо не вкарате еко-такса на дървата и на кюмюра?

Още по-тъпо е да подкрепяш искане Германия и другите, дето забраняват дизелите, да си държат и унищожават 5-10 годишните дизели и да не ги дават на изток. Защо бе, хора искате да унищожите машини с достатъчно голям остатъчен ресурс? По-еко ли е вместо една кола да върви 15-20 години, вие да произведете и утилизирате 4 коли (по една на всеки 5 години). И в същото време да имаш на територията 20-25 годишни дизели, както е в България.

И като направиш насила с данъците един милион души пешеходци (със семействата 2,5 милиона) да се чудиш защо държавата ти почва да прилича на Африка или на Бангладеш, а населението да се държи като африканско племе.

И като спреш старите дизелови работни бусове и баничарки кой ще вози вар, киреч, плочки за европейските ремонти, хляб и кисело мляко?

Може и да си преместите дебелите задници от мерцедесите, ланд круизерите, БМВ-тата в бензинови или хибридни тойотки, например. Хайде за министрите може и „Тойота Аурис”, или WV „Поло”. Все ще се съберете в подобни колици.

Защо не се опитате да забраните движението в градовете на джипове като „Тойота-Секвоя”, „Хамър”, БМВ х5 и нагоре и подобните им с по 6-8 цилиндъра мощност като на ТИР?

Ясно е, че производителите и банките искат да си сменяме колите на 5 години, ако може и на 3. Но имаме ли здрав разум?

Значи пращаш хората в банките за кредити за нови бусове и баничарки и се чудиш защо стоките ти още ще поскъпнат. Ами ще поскъпнат, за да се плащат взетите кредити и лихви по тях.

И в същото време с години всички си затварят очите как с парното продължава груповият азиатски комунизъм и груповото крадене.

Резултатът – печки с дърва и въглища в апартаментите и воня на кюмюр в района на „Плиска” и центъра на София.

Да ви пикам на анализите, г-да министерски еколози.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.