Диазепам ми дайте!

Румен Белчев

Имаше едно време, в което вестниците служеха за приспиване, а и бяха по-удобни – като заспи човек, четиристраничният всекидневник му падаше върху физиономията и го пазеше от мухи. Днес вестниците и за това не стават – ако дебелото съботно издание ви падне върху муцуната, може да предизвика задушаване, да не говорим, че и като приспивателно никакви ги няма – след съвестното им прочитане човек посяга към кутийката с успокоителни.
Отваряме „24 ЧАСА” и на страницата „Катастрофа” с ужас прочитаме, че „Бирата свършва”! Има и подробности – „По-малко бира на по-високи цени – това гласи зловещата прогноза на учени от Пекинския университет”!
„МОНИТОР” допълва зловещата картина – „Забраняват бирата в центъра на Пловдив след 22 часа”. Ракия, значи, може, бирица – не! Предполагаме, че наредбата на общината е заради китайската прогноза, а не заради твърдението, че било, за да се опазвала нощната тишина. Нощната тишина човек може да наруши и на три ракии миещ се!
А може би и ракията трябва да се поограничи – като начало – на по-първите хора в държавата, та да дадат пример, ако се окаже полезно – може и кръгът въздържатели да се поразшири.
Според последния брой на „СТАНДАРТ” полицаите „Рецитират в стих бюджета на МВР”. Сериозно – отишли в Парламента и прочели похвално стихотворение. Предполагаме – на трезва глава. А г-н Цветан Цветанов (надяваме се – също на трезва) „препоръча на министър Младен Маринов да издаде стихосбирка със стихове на всички талантливи служители от МВР”!
Някой да има диазепам?
Пред „24 ЧАСА” пък защитникът на бедните и унизените г-жа Мая Манолова съвсем неочаквано откровеничи – че „Откакто е омбудсман, Манолова се е качвала на автобус само веднъж до Кюстендил, а на влак – преди 3 години до Мездра…” Разбира се, с цел контакти със защитавания от нея народ – само че „Автобусът не е удобен за приемна, защото пътниците задължително ползват предпазните колани и не могат да се разхождат”.
Дайте диазепам, че тая пречка пред защитата на гражданските свободи съвсем ме изнерви!!
А хептен ни изнервя „ТРУД”, който твърди, че „Торба пари останали от европредседателството”. В торбата са парите от неизпълнените проекти – например националнозначимият проект на община Тунджа „Хиляди кукерски хлопки за българското председателство”. Как сме го изкарали това председателство без хлопатар на врата – умът ми не го побира!
Ама наистина ли нямате диазепамче? Хайде, не се стискайте, може и от пет…
Макар че и диазепамът вече не е онова, което беше! Безумно пиянско убийство, подробно описано в „168 ЧАСА” ни го доказва – „Депутат в 3 парламента убива приятел с куршум в окото” – хваща окото заглавието, а още повече и личността на депутата – по онова време вече управител на Фонд „Научни изследвания” към просветното министерство. От какъв зор му е пищов на един управител на научни изследвания, не се разсъждава – ние сме свободна страна и всеки, когото психиатрите не са набарали, че си говори сам, може да си купи и гаубица, ако ще! По-нататък, деца, моля, не четете, а ако четете – не правете това вкъщи: „За 19 часа без почивка бившият депутат изпива половин литър ракия, 3 литра вино, 200 мл уиски, 1,5 литра бира и (тук внимавайте!) 5 мг диазепам”.
Казах ви – даже диазепамът вече не е същият, като едно време!
Все пак – дайте едно хапче, не се притеснявайте – ние не сме депутати, чак толкова много не можем да излеем в себе си!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.