Борисов при Слави? Във Фейсбук правят изводи, че си подават ръка срещу президента

Бойко Борисов, Слави Трифонов. Снимка: от екрана

Шоуто на Слави във вторник вечер се превърна в изправяне на съд на президента Радев. На следващия ден, в сряда, гост ще бъде премиерът Борисов и това предизвика множество коментари във Фейсбук. Ето някои от тях:

Ivan Bakalov
Според Слави Трифонов президентът Радев „отказал на суверена“. На президент мястото му не е в шоу, а Слави не е чак „суверена“.

А срещата довечера ме притеснява, защото Слави е на път да опропасти надеждите на хората за неговия политически проект.

Борисов отива на среща, подгрявана от обслужващите медии като среща между „двама някогашни съмишленици“ („24 часа“ и др.). Тоест медиите внушават, че ще има сближаване, подаване на ръка. Опитват се да превърнат шоуто в мощен пиар в подкрепа на Борисов.

Да не забравяме, че когато в Щатите излезе в сп. „Конгрешънъл куотърли“ статия за криминалното минало на Борисов, представяща го като мафиот, Слави Трифонов му даде да води шоуто на другия ден, свириха му затрогващо „Батальонът се строява“ и т. н.

Борисов отива там да демагогства, внушават Слави да подаде ръка за разбирателство. Това ще е край на политическия му проект. Още една патерица на ГЕРБ. Има достатъчно.

И така, за съжаление, коя ще остане единствената партия, която иска да отстрани Борисов?

Емо Славов
Никога не съм бил убеден, че Слави Трифонов има реални намерения да влиза лично в политиката. По-скоро да подкрепя някого – да.

Впрочем преди десетина години Радев беше на гости в предаването. Накрая Слави изказа съжаление, че хора като него не са в политиката. Десет години по-късно почна да си мисли обратното, не защото самият Радев е дал повод с нещо, а просто поради факта, че зад кандидатурата му застана БСП.
Екипът на шоуто му си е, как да кажа, седесарски, и това се виждаше много пъти през годините.
Чудно ми е как успяха да си изградят положително мнение за Мая Манолова, май тя е единственото изключение от лявото пространство, което се радва на някакво положително отношение в студиото.
Същевременно на реформаторите като Москов и Радан им се даваше повече трибуна и внимание, отколкото заслужаваха.

Иначе от гостуването на ББ очаквам взаимно плюене по президента. Ще е ниска топка, но екипът на шоуто демонстрира обидно нисък самоконтрол в последно време. Радев не им подкрепи референдума, но същото не направиха и ББ, както и страшно много гости на Слави от политическия спектър. Но сякаш виновникът е само един. Странно.

Stoyan Iliev
Вероятно Слави довечера ще направи ритуално политическо самоубийство. Снощното му предаване беше загатване за това.

Loli Simon
Мястото на президента не е в това шоу, още повече по начина по който беше отправена поканата към всички политици.Трябва да има малко уважение към институциите. А Борисов вече няма полезни ходове и затова приема.

Dimka Kabaivanova
Слави Трифонов се оказа за пореден път маша на Б. Б.!

Violeta Savchovska
Ако Борисов довечера опропасти надеждите на хората – друг е въпросът на кои точно хора – това е полезно и е добра новина.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.