Кой как гледа телевизия – от Бойко Василев до Слави Трифонов

Удивително е интервюто на президента Радев в „Панорама“, без да е казал кой знае какво, какви вопли предизвика, какви коментари и не само сред любителите на Плевнелиев и медийните тролове на Борисов. Дори някои проруски и левичарски настроени, затънали в котерийни борби в левия спектър, реагираха гневно на Радев.

Бойко Василев задаваше с някакъв трагичен патос атакуващи въпроси към президента. Нека има непримирими журналисти, да притискат с въпроси, както Бойко Василев. Ама когато това става само към някои политици, не може да не направи впечатление.

В случая с тази „Панорама“ проблемът идва и от това, че според въпросите на Василев развитието на България, гражданският мир и благосъстоянието на народа зависят изцяло от това президентът да говори с Борисов и да стане добър с него. Все едно Радев може да реши проблемите, без да има правомощия. И се наложи да обяснява това на журналиста.

Така и Слави Трифонов се чуди защо обтекаемият му разговор с Борисов и редовните нападки срещу президента не се харесват. Ами подменят виновника, прехвърлят от болната глава на здравата, а това се вижда толкова отчетливо. Да не мислят, че ще остане незабелязано?

Впрочем, с няколко предавания Слави Трифонов постигна това да постави под съмнение политическия си проект, в който мнозина виждаха опозиция на управлението на Борисов. Според някои по-добре, че е станало така, защото по-добре отрано да научат, че Трифонов клони повече към Борисов и е по-враждебно настроен към Радев.

От друга страна, телевизиите са нещо, в което всеки си харесва своя човек, независимо кой колко е бил убедителен. За тези, според които Радев е „руски“ президент, Бойко Василев е положителен герой – „А така, мачкай“.

За симпатизантите на Радев, той направо е разбил Василев. И т. н. така е във всяко тв студио, с всеки гост.

Но ако проследи човек гостите и въпросите към едни или други, ще види една отровна обслужваща медийна среда.

Сегашната власт, с нейните пиари, подреждат дневния ред и съдържанието на медиите.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.