Лъсна морковът на Борисов

Публикуван в Медиапул тв кадър на препоръка с текст: „Настоящата препоръка да послужи пред държавните органи при кандидатстване в държавната администрация“, печат на партия ГЕРБ и подпис на тогавашния ѝ добрички лидер

Не спират колбасарските вълнения в нашата република – ту в художествените галерии, ту пък в месната местна администрация, заразила с нещо като “чума по колбасите” българската политика, която и без това не е никак вегетарианска.

Не че се развълнувах кой знае колко, но някак си ми стана (почти) приятно да видя, че се потвърждават скромните ми твърдения за управляващата ГЕРБ като трето издание на БКП (ако приемем БСП за второто).

Поводът е дребен наглед, но с доста едра проекция във времето назад: (д)оказва се, че старата изпитана форма за настаняване на верните на Партията кадри на държавна работа под формата на партийна препоръка, която отваря вратите пред верния партиен другар, е жива и в наше време.

Това се разбра покрай един месен скандал в рамките на местната администрация в Добрич. Около т.н. суджукгейт, който се разрасна до компроматна война с намесата на името на ББ (да се свети името му), разбрахме, че нашият премиер не яде суджуци. Това важно изявление би трябвало да потуши пожара на твърденията, че от негово име са поръчвани и консумирани такива колбаси.

Суджукът, известен с това, че трябва да е пикантен и сух, вместо да извади Партията суха от скандала, я накисна пикантно с твърдението на един свидетел по делото, че разполага с доказателство, според което от ГЕРБ раздават партийни препоръки за работа в държавната администрация.

Не че сме се съмнявали в употребата на партийния асансьор за издигане на лоялни партийни членове в службата. Това се видя от случая със скандала при назначаването на атакиста Илиан Тодоров за управител на област София. Единственото “качество” на овластения да управлява най-голямата административна единица в държавата Тодоров, който няма и ден административен опит в биографията си, беше неговата партийна принадлежност. Борисов заяви простодушно, че срещу това не можел да направи нищо.

Щом за “Атака” и съратника на Сидеров в поредица от публични скандали това е направо задължително, то защо да не може “още от същото “ вече трети мандат и за ГЕРБ?

Борисов много обича да демонстрира тоягата, с която се чисти от дискредитирани съпартийци. Този път му лъсна морковът.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.