Протест на строители ли? Медии адвокатстват на мафията

„Строители на протест в София“ – това често срещано заглавие или анонс в телевизиите е опит на медии да прикриват най-голямата корупция с обществени фондове.

Опозиционна партия иска проверка на качеството на магистрали от независима европейска лаборатория. Има поводи, катастрофи, проблеми. Кой разумен човек може да откаже такава проверка?

Ако всичко е наред, управляващите ще дадат повод на опозицията да се гръмне в крака.

Но пред очите на цялото общество Камарата на строителите иска оставки на депутатите вносители на искането за проверка. Мафията, сраснала се с държавата, иска оставки на избрани на избори народни представители.

Шефовете на строителни фирми, които прибират парите от обществени поръчки и разпределят комисиони на поръчителите във властта, са докарали 1000 строителни машини в София. А медии наричат това протест на строители.

Медиите, които представят този цирк в София за мирен протест на обидени строители, всъщност са адвокати на мафията. Прикриват най-голямата корупция, с най-големите обществени поръчки.

На Би Ти Ви анонсът дори е не „Строители“, а „Строителите…“, тоест всички строители. (По подобен манипулативен начин от Би Ти Ви наричаха протестиращите за Пирин и застрояване по морето „еколозите“).

Журналистката, сега депутат, Елена Йончева, която е от главните инициатори на искането за проверка на пътищата, вече каза, че ще подаде оставка, ако проверката покаже, че всичко е наред. Защо шефовете на строителни фирми са против това?

И защо въобще трябва да се слуша тяхното мнение, когато става дума за проверка на качество на държавните пътища?

Тези протестиращи фирми, сред които „Джи Пи груп” и разните там „груп”, както се наричат, са създадени с парите на данъкоплатеца – някои от тях са учредени като консорциуми, за да вземат пари от обществени поръчки. И машините, докарани в София, са купени с тия пари от обществени поръчки. Тоест от данъкоплатеца.

И с неговите пари, по неговата глава.

И обществената БНТ тръби за „мирен протест на строители в София”, финансирана пак от парите на данъкоплатеца.

Вместо да защитават гражданина и качеството на пътищата му, да се борят против корупцията и да са опозиция на властта, основните български медии са адвокати да мафията.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.