Писмо до Яна – In Memoriam

 

 

 

Тази композиция на Милчо Левиев от 80-те години се казва „Писмо до Яна”, в изпълнение дует с контрабасиста Дейв Холанд.

Яна Левиева, неговата дъщеря, почина на 51 години, беше една от най-талантливите и най-търсени илюстратори и дизайнери на книги.

Яна Левиева и корици на книги, чийто дизайн е нейно авторство.

Издателства и автори толкова държаха тя да оформи една или друга книга, че чакаха ред по половин-една година. Някои я ангажираха отрано, с повече от година напред, за книги включени в издателските им планове. Тук са подбрани само десетина корици, а те са над 1000. С еднаква любов и старание Яна прави оформлението на стихосбирки или разкази с 300 тираж или книги на известни автори.

Хонорарите за оформление на една книга, както може да се досети читателят, са твърде скромни.

Корици на книги от Яна Левиева.

Яна Левиева е родена в София на 23 март 1967 г. Завършила е Художествената гимназия и Художествената академия. От 1989 г. работи на свободна практика като графичен дизайнер и илюстратор, а от 2004 г. е хоноруван преподавател в НХА в специалност „Книга и печатна графика”.

Корици на книги от Яна Левиева.
Арт & ШоуВидео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.