Аритметиката на Радосвет Радев, Хекимян и защо нема „а са опраим”

Виктория Тинтерова:
Слушам Радосвет Радев и изведнъж ми стана кристално ясно, че „нема а са опраим”, докато имаме такива велики бизнесмени. Вика, че в Северозападна България, имало лаф, който се чувал сутрин по кафенетата от млади хора:

– Що ще им работим, като родителите ми пращат пари…

Демек, не работят, лентяйстват, но по някаква космически неизвестна причина гледат да избягат някъде, където …да работят. Вероятно ги пръскат с нещо от космоса. Космосът – враг номер 1 на бизнеса.

И още – Франция била социалистическа държава и френските работници имали огромни придобивки и когато Макрон се опитал да махне една-две, станало това безобразие с жълтите жилетки.

Още – българският бизнес е с ниска принадена стойност. Що?

Ми щото така!

А, и туризмът ни не бил луксозен, бил евтин.

Че не е луксозен съм съгласна, ама евтин?

За всичко това са виновни ония, в кафенетата на Видинско.

Не бях чувала скоро толкова много глупости накуп…

Аа, животът ме опроверга – чух още повече глупости – Веждито. Ама няма да преразказвам… щото не мога. Само ще кажа, че е член кор. на БАН, академик на Франция и Русия, професор и доктор, ама не се „професорства”, и Пикасо бил така скромен като него, въобще не държал да му викат Пикасо…

И некви соросоиди непрекъснато ходели да снимат плочките на Графа, който никога не е бил толкова ослепително красив и това благодарение на Фъндича, която поправила въобще всички тротоари в София, която София никога не е виждала такива тротоари и такъв кмет…

Преди снимали платено, соросоидите. Сега – безплатно. Разни глишевци… Аха Манол Глишев да ми стане симпатичен, ама се овладях. Баджака рязко го разкара, явно и на нея й писна (бел. ред. – Баджака е Жени Марчева, прякорът й излезе при едно гостуване на Бареков, който спомена нещо за краката й).

Много сме го закъсали, да ви кажа, един нормален не чух тая сутрин.

Ехооо, аритметиката!

Vessislava Tancheva was watching „Тази сутрин”, 14 декември:

Гледам Хекимян и колегата му да обясняват харченето на излишъка – едни 1,7 милиарда лева, похарчени за 1 час от правителството, в присъствието на стърчащи диван-чапраз благодарни кметове и генерали.

Стоян Георгиев казва, че за 134 км. от магистрала „Хемус” са заделени 1,3 милиарда лева, което не било особено точна сметка, защото милион на километър не било кой знае какво… И Хекимян не реагира.

Само дето не говорим за 134 милиона лева, което е по 1 милион за 1 километър, а за 1,3 милиарда! Т.е. по 10 милиона на километър, което си е супер сумичка за пътно строителство!

Това е за аритметиката само! Въобще не споменавам неспазването на закона, което представлява това разпределяне на принципа „комуто решим да направим кефа”!

 

От фейсбук страниците на авторките

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.