Като няма скандал, да го измислим. Този път с Калоянчев и Мутафова

Голяма драма в ефира на бТВ. Георги Калоянчев и Стоянка Мутафова се жалват пред Бареков, че ги нямало в книгата за Сатиричния театър.
Бареков си предлага услугите той да напише книга за тях. Вълнуващо.
Само че, като разлистиш въпросната книга – тя е пълна с Калоянчев и Мутафова. Да, няма интервюта с тях, но за тях говорят колегите им, има снимки от ролите им през годините. Защо е целият шум тогава?
Оказва се, че авторът Румен Белчев, дългогодишен сатирик от в. “Стършел”, е получил отказ от Мутафова и Калоянчев за интервю за книгата си. И затова е включил в нея разкази за тях от колегите им. Но сега се оказва че двете звезди на българския театър са сърдити, че с тях няма интервю. Може и да са забравили, възрастни хора са.
Само че Бареков не е е възрастен човек и може да попрелисти книгата, преди да каже пред тях: “Някой иска да ви няма”. А може и да я е прелистил, ама да разиграва драма. Като няма скандал, ще го направим.
Вярно е, че в театралните среди по традиция се разиграват интриги. И на някой актьор малко му трябва да повярва, че нещо се прави срещу него.
Но това е малкият проблем. По-големият е какво е бъдещето на Сатиричния театър. Само на стари лаври ли ще лежи? Навремето беше, както се казва по сегашния шаблон, “култов” театър. Водещи режисьори, драматурзи, скандални постановки, с продадени билети за месеци напред,
А сега? Хвала им на таланта и заслугите, но Калоянчев и Мутафова ли са пак неговата гордост?

Ще седне ли някой пак да издава книга за „Сатирата“ след някоя друга година?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.