За културата от министъра на културата и за неговата култура

Боил Банов. Снимка: от екрана

 

Значи…

Гледах министъра на културата по БиТиВи.

Какво разбрах, след като го гледах?

Първо – „те я бутнаха…що я бутнаха, не знам, ама я бутнаха“ (за двойната къща).

Второ – „те тия ремонти в Пловдив, нищо, че няма да станат за 2019, ще станат и ще си ги има после“.

Трето – „концертна зала има, ще има ремонт, сега го разписваме“.

Четвърто – „то и на запад е така със старите сгради – паметници на културата“.

Пето – „има 20 милиона повече, 2 милиона повече за кино“.

Шесто – „има много нови ремонтирани сгради, ама вие не ги отразявате“.

Тоест, ако сумираме всичките послания на господин Банов, се оказва, че у нас културата е нещо, което го бутат…що я бутат, не знаем, но и на запад е така.
Освен това култура има, вярно, тече и покрива и не става за посещения, но споко, ще има ремонт…с нови 20 милиона, от които 2 ще отидат на кино…

А ремонтираната култура ще я има и после, ама вие не я отразявате.

И в края на тоя опит за анализ на участието на Банов по БТВ искам да попитам водещия Антон Хекимян и редакторите на предаването – според вас имаше ли смисъл от това участие?

И какво научихме от него?

Освен, че нямаме министър на културата, което така или иначе си го знаем откакто Банов бе посочен от Рашидов като негов аватар в министерството.

PS. Господин Банов, едно въпросче – ако един провинциален културен състав вземе, че проведе добра репертоарна и маркетингова политика и вдигне приходите си 5 пъти за следващата година, ще получи ли 5 пъти по – голяма субсидия, както е по методологията?
Или ще му се каже, да не се напиня толкова, както е по негласните правила на същата методология?


От фейсбук-страницата на автора

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.