Кой бълва змии и гущери срещу новогодишното слово на президента

Велизар Енчев. Снимка: лична страница

Вече трети ден „Шайка“-та активира купените медии, за да бълват змии и гущери срещу новогодишното слово на президента, вменявайки му всички смъртни грехове. В гербаджийската канонада се включиха социолози и професори, които ни убеждават, че президентските критики в новогодишната нощ били неуместни и даже вредни…
В какво съгреши Румен Радев, та вбеси обитателя на „Дондуков“1?

„Вината“ на президента е, че повдигна завесата пред тази еретична истина: Царят е гол, в България е в ход пълзяща диктатура, на власт е организирана престъпна група, под чието управление нацията се топи всяка година с 50 000 души…
Добре го каза политологът Калоян Методиев: „Управлението на ГЕРБ е управление на смъртта“!

„В новогодишните слова политиката не трябва да доминира грубо, в тях трябва да има и празничност, тържественост, да има оптимизъм, въпреки трудностите“, сълзливо ни убеждава мастит историк и така приглася на щатните глашатаи на Борисов.
По тази сбъркана логика новогодишното обръщение на държавния глава трябва да е обилно захаросано с оптимизъм и щедри обещания за бъдещето, само не с горчилката на настощия живот.

Че по волята на Борисов стотици хиляди пенсионери останаха и без лев Коледна добавка, това не е повод за гняв в новогодишната нощ.

Че умиращи болни не могат да си платят лечението, защото Здравната каса не ги брои за хора, това е тема-табу в минутите преди 12.

В разгара на Втората световна война, когато Лондон гори в пламъци, от трибуната на Камарата на общините Чърчил каза на нацията тези жестоки думи: „Не ви предлагам нищо друго освен кръв, мъки, сълзи и пот“!

Румен Радев направи същото в навечерието на 2019-а – обърна се към опиянения от пиршеството народ, за да го отрезви с жестоката истина, че собственото му правителство е най-големият му враг. Че точно заради това правителство, воюващо със собствения си народ, сме най-бедните и най-болните не само в ЕС, но и в цяла Европа.
Новогодишното слово на държавния глава трябвало да дава светъл хоризонт и надежда – така че младите да не бягат от Отечеството, поучава ни професорът.

Професоре, не от президентското слово бягат младите, а от десетгодишната тирания на ГЕРБ, превърнала България в Терминал 2.

От страницата на автора

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.