За индивида и популацията в служба на Каролев и Бокича…

Тоя голия бегач що ходи увит с шал до ушите и с балтон в София? (Бел. ред. – става дума за закъсалия по Нова година на Черни връх гол планинар). Се едно да си веган в София, щото тренираш за „свитовното“ по веганство, ама па във Виена да мааш шницели, нещо такова… Или си гол зимен бегач или не си, така я разбирам аз волята… Бе, въобще, да му имаме проблемите на голия бегач!

Каролев, обаче, е по-интересен. Той непрекъснато иска да няма държава. А му дадат микрофон, а казва, че от всеки Индивид зависи индивидуалното му развитие. Държавата няма нищо общо с индивидуалните работи. Държавата е достатъчно само да се появява от време на време в лицето на Бокича по телевизорите и да се кара на Индивида, да може Индивидът да се осъзнае и да спре непрекъснато да иска нещо.

Индивидът може да бъде наречен и Възрастна популация*. Така им вика на Индивидите една докторка. Докторката каза, че възрастната Популация не трябва да излиза рано сутрин в студа, че може да пукне. Но това е друг въпрос, здравословен, сега говорим за икономическия и политическия въпрос, касаещ Индивидите.

Та, Индивидите, Възрастната популация трябва да се оправя сама. Понякога партията и правителството решава, че някой Възрастен Индивид от популацията заслужава да му се дадат малко мелеони, защото се повече и по-хубаво кръстосва. Такъв е случаят с Илиана Р (бел. ред. – вероятно авторката има предвид Илиана Раева, на която Борисов отпусна 1,5 млн. за зала за гимнастика).

Но по наблюдение на няколко социологически агенции, добре кръстосващите се Индивиди не са толкова много, т.е. са пренебрежимо малко и затова за тях няма да говорим.

По селата Популацията трябва да се въоръжи до зъби, защото държавата не може да се занимава непрекъснато с тях.

По градовете – да си трае и да си плаща всичко, което са му казали от държавата. И – с усмивка, молим! Но не сутрин при тези уникално, нечувани, невиждани ниски температури, защото пукнали не вършите работа на никого – ни на Държавата, ни на Каролев, ни на тецовете, вецовете, НАП, НОИ, КАТ, и най-вече на АПИ-тата и тол-системите, щото до сега не се е ни чуло, ни видяло пукясал да си конвертира винетката!


* Популация е група индивиди от един биологичен вид, които населяват трайно част от ареала на вида, имат сходни екологични изисквания, кръстосват се свободно помежду си и оставят плодовито поколение.
Уикипедия

ПП – Най ми харесва това за кръстосването…
Никъде не се споменават държави, нали?


От фейсбук-страницата на авторката

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.