Ванеса Паради – прекрасното завръщане

Ванеса Паради. Снимка: Ройтерс

През 1988 г. едно 14-годишно момиче от Франция покори света с песента си “Joe Le Taxi” (виж я по-долу). Тя се задържа 14 седмици на челното място във френските музикални класации, а във Великобритания достигна престижното 3-то място. Въпросното момиче беше Ванеса Паради. Тя бързо се превърна в звезда в родината си, издаде 4 албума и се снима в няколко филма. После срещна Джони Деп, стана му гадже и му роди две деца – Лили Роуз и Джак.

През последните 7 години музикалната кариера на Ванеса беше в застой. Но неотдавна тя издаде нов албум. Той се казва “Divinidylle” и съдържа 13 песни, музиката за които е написала самата Ванеса. “Виждам, че хората се радват на албума, казва тя. Това ме прави много щастлива.” На обложката на албума има рисунка на Ванеса, правена от Джони Деп.

[swf] data=“http://www.youtube.com/v/WPFeWNy3hlo&rel=1″, width=“425″, height=“350″ [/swf]

Певицата категорично отказва да споделя подробности от живота си с актьора, с когото са заедно от почти 10 години. Казва само, че връзката им се гради на любов и приятелство. “Понякога си мисля, че никоя друга двойка не може да се обича толкова силно, колкото ние с Джони”, смята тя.

Ванеса признава, че никога не си е представяла, че връзката й с Деп ще продължи толкова дълго. “Никой от нас не си позволява да приема другия за даденост, казва тя. Постоянно сме нащрек и полагаме усилия да разнообразяваме живота си както можем. И говорим много и за всичко.”

С Джони Деп. Снимка: Ройтерс

Певицата споделя, че да бъде майка за нея е “най-прекрасното нещо на света”. “Децата са толкова честни и истински, разсъждава тя. Всеки ден обичта ми към тях расте повече и повече. Има ли нещо по-хубаво от това? Ако някой го открие, нека ми каже.”

Ванеса разказва, че дъщеря й, която вече е на 8 години, мечтае да стане певица и тя е много доволна от това. Надява се само Лили Роуз да не се захване с музика толкова рано, колкото нея. “Когато започнах да пея, бях малка, но родителите ми много ме подкрепяха и ми помагаха, разказва тя. Постоянно ме съветваха и това беше наистина важно. Защото на възрастта, на която бях, ми беше трудно да разграничавам доброто от лошото и можех лесно да се проваля или да поема по лош път.”

През изминалата година Ванеса се снима в два френски филма – “Le soldat rose” и “La clef”. Но не е много въодушевена от идеята да участва в американски проекти като любимия си Джони. “Не съм против Холивуд, обяснява тя. Но там напоследък се правят предимно блокбъстъри. Иначе в американската киноиндустрия има страхотни професионалисти – като Скорсезе, например.”

На въпроса дали харесва трилогията “Карибски пирати”, Ванеса отговаря, че това е “типичен пример за блокбъстър, но от добрите”. Все пак в главната роля е Джони Деп.

5 интересни факта за певицата

Рисунката на обложката на новия албум на певицата е дело на Джони Деп.

– Като малка идолите й били Джеймс Дийн и Мерилин Монро.

– Била е гадже на музиканта Лени Кравиц в началото на 90-те.

– Лице е на модната марка “Шанел”.

– Албумът й „Bliss“ от 2000 г. е посветен на Джони Деп и дъщеря им Лили Роуз.

– Двамата с Деп имат къща в Холивуд, ферма в Южна Франция и апартаменти в Париж, Ню Йорк и на Бахамите.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.