Българските медии продължават да надуват балона Борисов. А като пукне?

Още в края на първия мандат на Борисов имаше статии в западни медии, че не е изпълнил обещанията си и нищо не е подобрил, а продължават да го подкрепят.

В западни медии, не в български. Който иска да порови назад в e-vestnik, има такива от Ройтерс, от „Франкфуртер алгемайне“ и др. (виж например тук и тук).

Този феномен не е само от глупост и наивност на онези избиратели, подкрепящи Борисов.

Борисов е медиен балон и продукт на пропаганда. Надуват го още от времето, когато беше главен секретар на МВР. Надуваха го и като кмет, когато също ръсеше обещания.
Към него медиите са особено благосклонни, а са готови да разкъсат всеки друг политик. Не му търсят сметка за обещаното и неизпълнено.

Например премиерът Симеон при встъпването си в длъжност обеща в срок от 800 дни България да постигне успех, с общи усилия. Това беше изопачено и тиражирано, че той щял „да ни оправи” за 800 дни и години наред медиите го припомняха като неизпълнено обещание. А данните за икономиката и финансите показват недвусмислено, че правителството на Симеон постигна онова, което той обеща.

Борисов какво ли не обеща, няма кой да му го припомни.

Обеща да повиши стандарта, да ни вкара в еврозоната, в Шенген, да спре корупцията, престъпността, газов хъб, обеща дори магистрала до Русе и модерни пътища на север (любима негова област) – още до края на втория си мандат и т. н.

Но вече трети мандат за него не се чуват недоволство като за царя. Не се чува …само в големите медии. Те му прощават най-нагли и лъжливи изказвания, щадят го при разкриване на скандални негови действия, които биха свалили от власт всеки политик от ЕС.

Медиите се занимават дни наред с всяка дума на президента Радев, но и най-просташкото изказване на Борисов или най-голяма лъжа остава без коментар.

Въпросът е – рано или късно Борисов ще падне. Тогава върху него ще скачат и хора от собствената му партия. Какво ще правят тогава медиите? И те ли ще скачат или ще потъват солидарно с него?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.