Предизборните глупости почнаха официално. Цвъковизми и др. -изми

Животът спря своя ход. Луната замръзна над Земята. Животни и риби притихнаха в горите и моретата, вятърът спря да свири в комините. Цялото прогресивно човечество, притаило дъх, очаква колко „дипутатьи” ще вкара в европарламента Цвъцко.

Габриел ще поеме на крехките си плещи отговорността да бъде първа сред най-добрите.

Пригответе си пуканки и бира, шоуто може да започне!

Цвъковизми от тв екрана:

„Правим прочистване и по места, и в парламента….Да си разчистим къщичката…

…С тази изключителна събираемост, която полагат приходните агенции…

…Ако ми дадете да се изкажа, защото видях, че с Мая Манолова бяхте много толерантен…

…Ползвахме експертизата (за изтребителите) на началника му (бившият началник в армията на президента Радев – бел. авт), който е по-земен…“

 

(Политоложката) Коларова за президента – Неговите намеси в политиката мога да ги определя като провинциални…

Друго си е Плевнелиев, той беше съвсем столичен. С кариера. И в „Лада“ спал, и хороскопи правил, така се бичи „колтура“ и столичност.

Или пък Цецкацачева. От село Драгана, през рабфацити до министър.

И на Цветака Раянчева поцинкованите кофи са непровинциални, не некви пластмасови.

Фъндичът (Фандъкова – бел. ред.) и той столичанин, за нищо го няма Графа и св. Седмочисленици…

Обаче Цветанов е най столичанин. И вече има доста имоти тук, в столицата, защото е софиянец. И политиките му са глобални. Нема си играем на некви провинции и нападнати бабички селски… Така да се каже той и Коларова са отгледани в столицата, в брюкселски тантели. И когато нямаше брюкселско зеле свободно, както и банани, по времето на комунизъма, нали, те са били нещастни и са се чувствали провинциално. Но сега е друго – брюкселско зеле да искаш!

Ех, столичанке в повече…

– –

От фейсбук-страницата на авторката

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.