Фанете тогоз!

Румен Белчев

Обичам патриотите и тези, които се хранят добре!

„60 % телешки шол в суджука за Живко Мартинов” – изпълва ни със завист информацията от „24 ЧАСА”. Въпросният ексдепутат може докато чака прокуратурата да се натутка с делото му, да се запише за участие в някои от кулинарните предавания – рецептата на заявката към производителя на суджуци за този, онзи, някой друг, дори и за Него, да не му казваме името, била „60 % телешки шол, 20 % свински бут, 10 % еленско месо, 9 % адитиви и 1 % подправки”.
Да му мислим ние, дето набиваме ретросаламите от рога и копита.

Междувременно под патриотичното управление на патриотичния си министър министерството най-после започна да благоденства! На софийската стокова борса според „ТРУД” „Партенки и манерки продава армията”! Войската разпродавала „10 000 чифта партенки от бархет и американ и около 1000 броя манерки”! Имало също брави за врати, алуминиеви канчета, бургии – битакът направо е за ожалване! Не се смейте – по тоя начин армията се стабилизира и дори според вестника излизала на печалба! Е, не цялата, но поне фирмата й „Снабдяване и търговия”. Стига със споровете за тия самолети – всички много учени станахме! Дайте да си купим партенки – за тия, които не си спомнят, бархетните са по-подходящи за зимата – да подпомогнем отбранителната способност на страната!

И внимавайте с касовата бележка – армията е сериозна институция, тя със сигурност ще ви я издаде, но все пак имайте едно наум, че в Бургас трудовите репортери са открили „Магазини с касови бележки на китайски”!

Че китайците идат, си го знаем, но че толкова са се разбързали, че са пуснали касовите си апарати в действие – вече иде оттатък. Изчакайте следващото десетилетие, къде сте се разбързали толкова!

Докато чакаме да дойдат, все пак – трябва да си пазим природата! Ние сме гостоприемна нация, няма да ги посрещнем само с хотели по моретата!

„Парк „Пирин” ще брои вредните насекоми с обществена поръчка” – твърди „24 ЧАСА”. Срещу нищожната сума от 183 хиляди лева бъдещият преброител трябва да преброи вредните насекоми, да прецени дали досегашните мерки да се изтрепят работят и да „направи прогноза за развитието на популациите от вредни насекоми на територията на парка за следващите няколко години”.

Не сме прави да се заяждаме с преброителите – сигурно това е важна задача, но не би било зле да се обяви и обществена поръчка за преброяване на населението – че вече избирателите станахме повече от обитаващите територията между Калотина и Синеморец!

Да завършим с едно патриотично дело на „ТРУД” – книгоиздателската му къща на цяла страница рекламира своите патриотични издания, посветени на Васил Левски. Похвално – и тефтерчето на Апостола, и книгата на Мерсия Макдермот, и изследването, посветено на предателите на Левски, имат място във всяка библиотека. А за най-малките е предвидено озадачаващо помагало – пъзел от 192 парченца с картината на Никола Кожухаров „Залавянето на Васил Левски в Къкринското ханче” би трябвало да научи и най-малките на родолюбие.

Отсега си представяме как родолюбивите дечурлига ровичкат из шарените парченца, за да дирят феса на заптието или синджира на букаите, а от време на време се карат – какъв цървул на Левски си ми дал ти, бе, този е левият, трябва ми другият! И кой сви онуй парче със завързаните му ръце! Ти ли, бе, дай го тука! Ей, патриоти, помагайте, фанете тогоз!
Бихме препоръчали на трудовите книгоиздатели за догодина да спретнат и кутийка с кубчета лего, с които децата да сглобяват родолюбиво бесилото славно – по картината на Борис Ангелушев.

С патриотична цел, разбира се, а не само, знайте, за парата…

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.