Някои екстравагантни участници в „Евровизия” 2019

Садо-мазо групата „Хатари“ представлява Исландия на „Евровизия“ 2019 г. СНимка: сайт на групата


Фестивалът „Евровизия”, който тази година ще се проведе в Израел (България няма да участва), засилва някои традиции, започнати с транссексуалната израелка Дана Интернешънъл (спечелила конкурса през 1998 г.) и австрийката с брада Кончита Вурст (2014 г.).

Тази година западноевропейски държави, прочути с шлагерите си и с изпълнители на популярна музика, ще бъдат представлявани от мюсюлмани.

Арабинът Махмуд ще представлява Италия. Той е син на египетски мигрант.

Мароканският арабин Билял Хасани ще представлява Франция. Хасани е травестит.

Швеция изпраща на конкурса чернокожия Джон Хасим, швед, роден в Лондон от африкански мигранти, които го дали за осиновяване. Осиновен е от бели шведи.

 

Турчинът Ахмет Серхат Хаджипашалиоглу представлява Сан Марино.

Група „Хатари“ ще представлява Исландия. Думата в превод означава „ненавистниците“. В сайта си те се представят като „хомосексуално-еротична бондажо садо-мазо техно група“.

Билял Хасани, мараконски арабин травестит, ще представлява Франция. Снимка: сайт на изпълнителя

 

Членовете на „Хатари“ декларират, че искат да налагат „БДСМ културата и либерализма навсякъде в света“. БДСМ (BDSM) е субкултура, основаваща се на нетрадиционни форми на секс, чрез игри на господство и подчинение – садо-мазо, „строга господарка” и подобни (от англ. Bondage (робство), Discipline and Domination (подчинение и господство), Sadism and Masochism (садизъм и мазохизъм).

На сайта на група „Хатари“ е показана наградата им за най-добра индъстриал БДСМ група.

Арабинът Махмуд представлява Италия. Снимка: от сайт на изпълнителя

На пресконференция членовете на „Хатари“ са съобщили, че след като си изпеят песента на сцената в Тел Авив, тръгват из еврейската държава, за да основават БДСМ клубове навред.

Макар да не участва официално, България е е представена на „Евровизия” 2019. Композиторът Борислав Миланов, който е автор на миналогодишната песен, с която България се представи на „Евровизия”, сега е автор на песента, с която ще се представя Азербайджан, с изпълнител – Чингиз Мустафаев. Миланов е композирал и песента на Малта – Chameleon, с изпълнителка – Микела Пач.

 

 

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.