Българската следа на терориста… Да очакваме атентати за отмъщение в София?

За разлика от Брейвик, сега Тарант избива мюсюлмани

Брентън Тарант се снима сам с камера в колата си и е предавал в интернет атентата си на живо. От социалните мрежи за първите 24 часа са изтрили 1,5 млн. качвания на видеозаписа от касапницата, но още не могат да премахнат всичките.

През януари ДАНС и прокуратурата проведоха шумна акция с телевизионни репортажи, в която се похвалиха как изловили ислямска мрежа за финансиране на терористи. Шумът беше излишен, само вкара страната във фокуса на ислямистите.

Сега, с терористичният акт в Нова Зеландия, България отново е вкарана във фокуса на ислямския тероризъм.

Две такива събития едно след друго могат да превърнат страната в мишена.

Българската обиколка през 2018 г. на терориста от Нова Зеландия Брентън Тарант и български имена и надписи върху пълнителите на автомата му (виж тук) тепърва ще създават проблеми у нас.

Противопоставянето между националисти и мултикултуралисти ще е най-малкият проблем. То не се засилва, когато има атентат в християнска църква – например като в католическа църква във Филипините през януари т. г., с 20 убити и още толкова ранени (въобще не стана голяма новина, световните медии политкоректно премълчаха). Но когато атентат се случи в джамия, е топ новина в медиите, а ислямистите търсят отмъщение.

Терористът Брентън Тарант е социопат и с психически отклонения. Който търси някаква дълбока идеология и конспирация, крайно десен национализъм (дали пък не се е срещал със Сидеров?) и т. н., пресилва нещата. Няма голяма дълбочина в глава, на която й хлопа дъската. Това не е като организирания ислямски джихад.

Тарант сам казва за себе си, че първо е бил комунист, после анархист, после либертарианец, преди да стане еко-фашист. Осуалд Мозли му е най-близък като политически идеи (бел. авт. – английски политик, потомствен аристократ, министър през 30-те години, основал Съюз на британските фашисти). В собствените си записки Тарант не отговаря утвърдително, че е вярващ християнин.
Но кашата в главата му свежда действията до едно – убива мюсюлмани в джамия.

 

Масовото убийство в града Крайстчърч (Христова църква в превод) изглежда като продължение на извършеното от Андеш Брейвик през 2011 г. в Норвегия. Но има разлика. Брейвик уби с бомбите си и собственоръчно с карабината 77 души и рани още 155. Сред тях имаше всякакви, и случайни минувачи, хора предимно норвежци. Не са подбирани. Действията на убиеца са с цел да му обърне внимание целият свят.

Сега жертвите са 50 (до момента), с още толкова ранени, но са мюсюлмани в джамии. Има подбор по верска принадлежност, което в това градче означава, че жертвите са изцяло мигранти. От 350 хил. жители там, 50 хил. са мигранти.

Пълнители за автомат с надписи от терориста Брентън Тарант. Снимка: ЕПА/БТА

Атентатът е с цел да алармира за заплаха от ислямско нашествие в страни със западна и християнска култура. Той е изключително опасен, защото е излъчван онлайн и видеото от бруталните убийства, като в компютърна игра, се върти в различни сайтове, придружено с парчето на „Продиджи“ „Нашествениците трябва да умрат“, и набира популярност. Социалните мрежи са успели да спрат около 1,5 млн. качвания на това видео за 24 часа, но голяма част не успяват да изтрият. Сайтовете обаче са извън такъв контрол и там видеото си седи, единствено търсачките го изключват.

Брейвик посочи като основни свои врагове т. нар. културни марксисти, крайни либерали мултикултуралисти и политкоректни екстремисти. Те според него искат да превърнат Европа в Еврабия.

Сегашният терорист Тарант е изучавал специално ислямското нашествие в Европа през средните векове и съпротивата срещу него. Така България попада описана с исторически имена върху неговите оръжия.
Това накара много българи да научат имена от своята история, които са забравили или дори не са чували (виж тук за надписите).

От една страна случилото се предизвиква мултикуртуралистите у нас (който убеждават, че не е имало турско робство, българите са си живеели щастливо по онова време) да се радикализират и обвинят всеки развяващ националния флаг за крайнодесен националист.

От друга страна по-същественото е, че сега е много вероятно България да стане обект на ислямски атентати. За ислямистите Европа е „земя на войната” – територия, която трябва да завладеят и върху която наказват неверниците. Досега България беше слабо засегната.

Какво можем да очакваме? Да заобикаляме събития в НДК и на стадиони, и оживени метростанции?

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.