За смях на кокошките

Румен Белчев

Нямам никаква идея откъде хората са решили, че над глупостта им могат да се надсмиват само кокошките. Пуйките се смеят много по-заразително!

Предполагам заради това строгите данъчни служители са написали, а представителите им – приели вече като закон, че от догодина старците по селата ще трябва да си декларират кокошките пред НАП. При това – онлайн. Според информацията на „ТРУД” трябва да се декларират ниви над 0,1 хектара (декар, за несведущите), пет и повече прасета, един брой крава, петдесет кокошки…

При това – бабите и дядовците „трябва и да опишат мерките си за безопасност, иновациите, които са въвели…”

Озаптете си кокошките – много силно се кикотят!

За тези, които не желаят да ринат на прасетата и да отчитат въведените иновации в тая дейност, има ново поприще за изява – „Пенсионери стават водни спасители”! Беше тя, когато чехкините въздишаха по левентите с червени бански – сега се налага внучките им да дишат дълбоко при вида на пенсионера-спасител – не за друго, а защото са развълнувани от спомените на бабите си.

„СТАНДАРТ” ни притеснява малко с интервюто си „Близо 2 милиона българи са без зъби” – ако добавим към тях и кърмачетата, стават три – половината народонаселение! Какви ги дъвчат без зъби, не става ясно, но все пак „ТРУД” хвърля малко светлина върху една от евентуалните причини – „Здравето – два пъти по-скъпо от храната”. Ами – така си е, евтиното накрая винаги излиза по-скъпо.

Слава Богу, имаме си „24 ЧАСА”, който да ни припомни, че не всичко на тоя свят се дъвче – „Алкохолът бил по-малко вреден след 50-те” – твърди изданието, като се позовава на изследване на Бостънския медицински университет. Е, поне едно предимство да има възрастта, в която зъбите започват да намаляват прогресивно!

А „ТРУД” на цяла страница разяснява за какво ще се похарчат единайсетте милиона, предвидени за Пловдив – градът, център на просветата и Европейска столица на културата. Освен за вавилонска кула с кукери и цирк сред Столипиново има предвидени и куп наистина културни мероприятия, от които най-впечатляващото е посочено в интервюто на г-н Велчев, изпълнителен директор на фондацията „Пловдив 2019” – „Плащаме 72 000 лева да разберем ефекта от „Пловдив 2019”!

Срещу тази незначителна сума ще се наеме агенция, „която да ни каже какъв е бил ефектът от провеждането на европейската столица на културата в Пловдив”.

Похвално – бихме препоръчали същото и на авторите на идеята България да стане съорганизатор на световното по футбол през незнамкоя си година, като за целта трябва само да построи четири стадиона за по 40 000 зрители.

Малко в аванс, може би – за да икономисаме на спортното министерство няколко десетки хиляди, ще цитираме статистиката на „ТРУД” за един от поредните кръгове в професионалната ни футболна лига. Мачът „Черно море” – „Лудогорец” се е играл във Варна пред 870 човека. „Срещата „Септември” – „Витоша” бе гледана едва от 40 човека”. Следващите четири мача – в стадионите са влезли „общо 1460 фена”.

А „най-слабо гледан на живо кръг в Първа лига е 17-ия. В седем мача (…) общо срещите изгледаха едва 4320 зрители…”

Така е, като си нямаме достатъчно големи стадиони – за по 40 000 души, които да веят знамена и скандират „Българи-юнаци”!

Казах ли ви да си озаптите кокошките? Нищо смешно няма в усвояването на средствата за четири стадиона!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.