Кой ще отърве София от снега? Защо Борисов се прави на ударен за извращенията на концесионерите?

Софиянци дават от джоба си по 50 млн. годишно за чистотата на София, включително и за почистването на снега. Вечерта на 1 януари заваля сняг и се видя, че този град никой не го чисти.
По булевардите в София се разхождаха камиони, които само пръскат малко химикали и сол, но не чистят сняг. Навсякъде колите буксуваха и нямаше задръстване само заради слабото движение вечерта. На другия ден обаче стана страшно.
Сегашните почиствачи са неясно подразделение на фонда “Екуест” в България, който купи от Румен Гайтански – Вълка концесията за почистването, зад когото пък отначало бяха Маджо, Маргините и др. мутри, на които пък им бутна кокала с боклука кметът Софиянски и неговият пъстроцветен общински съвет от лапачи. Оплетени като свински черва.
Колкото Вълка чистеше снега, толкова и сегашните.
Навремето при комунизма един началник на службата, която чистеше София наивно каза: снегът ни изненада. Сегашните не казват снегът ни изненада. Въобще не казват нищо. Те не са изненадани, стреснати или разтревожени, че щом паднат дори 15 см сняг, София става като град под обсада. Днес в града е ужас, снегът на места е половин метър, непипнат. А кметът Борисов бодро докладва как еди колко си снегопочистващи и опесъчаващи машини работили цяла нощ. После пък каза, че го лъжат за броя на машините. И заедно със заплахите за съд, заяви, че София е готова да плаща повече за почистването, ако услугата е по-качествена. Тя каква става – още пари ще им дават на сегашните калпазани с концесията, за които лично кметът настояваше и подписа с тях.
Фондът “Екуест” в България, ръководен от някакъв излязъл от нищото господин Георги Крумов (кой ли не стана бизнесмен, с едни пари, дето…), изпразва джобовете на софиянци, за да пръска по улиците химикали, купени за жълти евроцентове и да имитира, че чисти. Навремето предишният концесионер до такава степен ръсеше химикали, вместо да чисти снега, че се изринаха жълтите павета и общината затвори целият „Руски“ за ремонт, но причината беше потулена.
Кметът Борисов, който обича много да приказва, ще трябва да обясни докога ще продължава това издевателство с обществото. И като защитник на този нов концесионер – фонда “Екуест” – дали кметът не защитава една кражба? Какъв интерес има от това?
Защото снегопочистването в София е чиста кражба на пари от данъкоплатеца.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.