Инцидент с Цвета Караянчева в „Като две капки вода” – отзаде на паркинга…

Стоп-кадър от предаването „Като две капки вода“ с щастливата шефка на парламента на първия ред.

„Вие виждали ли сте как се входира един закон? Отпреде се пише титулната страница, която е до мен… Отзаде е закона, след това са мотивите…” – така обяснява как се правят законите председателката на парламента Цвета Караянчева на Цветанка Ризова в студиото на бТВ (виж тук)…

Първата дама на българската политика Цвета посети шоуто „Като две капки вода”, което беше прилежно и сълзливо отразено от жълтокафявите медии, но те пропуснаха да опишат какво стана „отзаде”, зад кулисите, на паркинга…

Както описва сайтът на пенсионерския вестник „Ретро”, част от изданията на собственика на „Пик”, Цвета Караянчева „не пропускала” шоуто „Като две капки вода” и „отдавна си мечтаела” да го наблюдава на живо. „Желанието ѝ стигнало до ушите на продуцента Маги Халваджиян и на екипа от организатори, които изпратили на Цвета желаните покани”.

Така председателката на парламента се появи на първите редове на шоуто на 11 март.

Официозният сайт на властта „Блиц” пише:
„Днешното предаване се оказа супер интересно. И причина за това се оказа един от гостите. Оказа се, че в публиката е една от най-важните жени в българската политика. А именно председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Във видимо добро настроение тя се забавляваше на всяко едно от изпълненията и оживено ръкопляскаше…”

Жълтите официозни сайтове обаче не съобщават нещо, което е точно в тяхното амплоа – за инцидент, който се случва по време на предаването.
Неизвестен злодей спукал гумите на колата на парламентарната шефка „отзаде” на паркинга. Впрочем паркингът е „отпреде” на студиото на шоуто, което пък е някъде зад „Метро”, недалеч от „Цариградско шосе”, до „Младост 3”.

Колата е масивен луксозен джип на НСО, в който по-рано е возил Цецка Цачева, изискано облечена с костюмчетата с цвят „пепел от рози”. И докато сегашната шефка на парламента Цвета гледа имитаторското шоу, в което жени се правят на мъже и обратно, настъпва паника.
Като голям пропуск и тежък гаф може да се окачестви как охраната от НСО е допуснала някой да спука гумите на возилото. А не се знае и дали колата не е минала през някакви нахвърляни пирони. Както и да е, появяват се съмнения за атентат.

Храбрите охранители предприемат бързи действия. Докато тичат с променени лица около колата и зад кулисите на предаването, спешно от НСО пристига група за бързо реагиране. Тя се заема да проучва дали не се готви атентат, защото гумите може да са спукани, за да забавят един от стълбовете на българската стабилност – Цвета – и да го атакуват. Групата на НСО включва специален уред, който блокира определени УКВ честоти и мобилни телефони наоколо. За беля точно в този момент участниците в шоуто натискат т. нар. бутон на късмета, с който се избират какви песни ще им се паднат за следващото предаване. И се оказва, че бутонът не работи, засегнат от апаратурата на НСО. Така следващите песни не са избрани по традиционния начин, но това не прави кой знае какво впечатление в шоуто.

Важното е, че Цвета Караянчева и стабилността са опазени. Първата дама на властта си отива щастлива от изгледаното на живо шоу, продуцентите му също са щастливи, инцидентът минава като дребна неприятност.

За случая знае екипът на шоуто и широк кръг хора около него (откъдето достигна до e-vestnik). И въпреки, че такива новини често се подават към сайтове, за да повдигат интереса към шоуто, за случая мълчат като комунисти на разпит.

А такава новина обслужващите властта сайтове като „Блиц”, „Пик”, булевардни вестници като „Телеграф” и др. няма и как да публикуват, защото показва „народната любов” към първата дама на управляващите. И дискредитира любимата на Борисов НСО.

Впрочем, не се видя някой да реагира нито в социални мрежи, нито в „по-възвисени” медии, защо председател на българския парламент трябва да ходи на такова шоу и да ръкопляска от първия ред. Може би изглежда в унисон със сегашната джендър-модерност, но дали не е нещо като политическа чалга?

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.