Говорещите глави се разминаха с народа + коментари за Цветанов от мрежата

Фейсбук страница на привърженици на ГЕРБ, в защита на Цветанов. Но не само твърдите фенове а и някои коментатори от екрана оправдават Цветанов.

Заклети привърженици направиха страница във Фейсбук „Цветанов е невинен!!!” На страницата валят декларации и писма в подкрепа. Дават отпор на „вражеските атаки” срещу достойния политик Цветанов… Всяка партия и нейните вождове си имат твърди запалянковци, както всеки футболен отбор. Но журналисти, коментатори, анализатори – това е нещо друго. И какво се чува от тях?

От подбраните събеседници от тв екрана тия дни се процежда една тънка нишка – в сделките с апартаментите няма нищо незаконно. От скандала незаслужено страда политиката като цяло, създава се параноя около апартаменти и имоти. „И защо точно сега?”… Всички изповядвали имотна сделка на данъчна оценка, …решението на Борисов да иска оставки било тежко, смело, трябвало сила и прочее. Като че ли става дума за някакъв героизъм. Цветанов е жертва, а Борисов – трагичен герой, който реже плът от плътта си. Истерията е несправедлива и вредна. Те ще се справят. Те могат. И т. н.

Тези прокрадващи се „анализи“ на ситуацията дълбоко се разминават с това, което мисли средният читател и зрител. Дори хиляда пъти да му ги повтарят тези неща, те няма да хванат дикиш. В разстояние на седмица става все по-ясно, че т. нар. олигархия или хората по върховете на властта са се уреждали с евтини апартаменти, докато за обикновения човек е непосилно да вземе кредит и да си купи дори на такава цена.

Сега дори твърди фенове на ГЕРБ са разколебани. За разлика от говорещите глави средния българин веднага разбира какво е да си купиш за 3-4 пъти по-ниска цена имот лукс. Като направиш преди това услуга със закон на инвеститора, който ти го продава.

Средният българин е със заплата до 700-800 лева – с каквато живеят почти 2 млн. души според статистиката и НАП (виж тук). И на него, който е затънал в кредита си за жилище в краен квартал за 1000 евро квадрата, или не може въобще да си позволи апартамент, да му обясняваш, че лукс апартамент със собствен асансьор струва 670 евро квардрата и всичко било законно… Повечето читатели дори са убедени, че Цветанов и другите не са платили и толкова, а са получили подарък.

Говорещите глави са изгубили разсъдъка си и/или са толкова обвързани с управляващите, че без срам бранят като камикадзета статуквото.

Коментари от стената на Цветан Цветанов във Фейсбук,

под постовете му за посещението в САЩ, където е към момента на скандала:

Nikola Pargov Където и да отидеш, ти Цецо падна много ниско! Язък, че ти имах доверие. Срам. Крилата ти са счупени.

Rositsa Rangelova То бива наглост! Корупция, кражби, мафиотщина, последни в ЕС, вече и на Балканите, и те се хвалят с „положителни ефекти и стабилност“! Сега институциите са в ръцете ви,но се надявам скоро да не е така!

Анелия Тодорова А, бе, чичко, не ти ли е неудобно въобще да се появяваш пред народа и пред света! Хората са те избрали, за да работиш уж за тяхното добро, пък ти освен за собственото си благополучие, за друго не мислиш! Възползваш се от служебното си положение, при това с непочтени средства! Ами че ние вече години наред слушаме за апартаментните ти далавери! 6 апартамента, купени с пенсиите на тъста и тъщата. Мислиш, че някой ти повярва ли, само наивници! Пък сега сменяш, разменяш, нещо уж доплащаш и прочие далавери и лъжи! При тази дълбоко корумпирана и зависима съдебна система ще излезеш „чист като сълза“! Ама този път се съмнявам, че ще излъжеш хората!

Sofia Toneva Ние ти чакаме оставката, не се прави на разсеян, Цецко.

Velkov Hristo Къде е Цецко, че българите го търсят да го бият.

Веселин Николов Още ли не си подал оставка бе, наглецо? Цецка Цачева е по-мъж от теб!

Valentin Dimitrov Смешник, обществото очаква оставка, а не алабалистики! Тъй не можа да се спреш с тия апартаменти

Валентин Петков Може да им предадеш безценния си опит (б. р. – на американците, където Цветанов е на посещение) как с една заплата може да имаш 7 апартамента. РS: Забравих ,че тъщата със 150 лв пенсия е купила двата.

Krasimir Ivanov Не псалми, Библията да си изпишеш в хола, пак няма да спасиш душата си!

Zdravko Kasherov Излез от скъпия си апартамент и спри да наглееш!!!Виж колко хора умират в мизерия, скоро ще го усетите.

Ники Йончев Предлагам на Главния Прокурор да арестува апартаментните измамници с белезници и да ги държи в килията, където държа Иванчева, докато се изясни истината.

Krasimira Vasileva Това,което са ти написали дали го разбираш?Много бедно детство ли си имал, та сега проявяваш такава лакомия?Помня те с износеното шлиферче,когато обикаляше по списък уволнените служители от МВР за да събираш гласове за ГЕРБ.И при предишните покупки на апартаментите не излизаше сметката,не ти ли е неудобно да си толкова нагъл?

Mihail Stanchev Цветанов президент! Благодарим ви г-н Цветанов! Вие ни показахте какви са реалните цени на имотите в центъра на София. Строителите и брокерите са ни лъгали досега. Благодарение на ГЕРБ, знаем истината.

Valeri Velev Земи една гарсониера в Манхатън за чаветата.

Svilen Nikolov И там си купи апартамент и не се връщай.

(Б. р. – коментарите за Цветанов от други сайтове са още по-остри)

Първата страница на „24 часа“ вещае катастрофа и криза, грижи се за спасението на ГЕРБ.

И в негова защита:

Rumiana Ganeva Комунистите искат да налапат света, но НЯМА! Ще им приседне! И другите хора имат право на нормален живот! С вас сме г- н Цветанов! УСПЕХ!

Slaveyka Gocheva Никакви оставки заради тези долни пачаври – Елена и Нинова! Ние членовете на ПП ГЕРП сме твърдо против!

Valentin Filtchev Руската хибридна атака продължава. Трябва решителен отпор. Нека Бойко добре да помисли.

Rumiana Ganeva Valentin Dimitrov А Корнелия и Еленка кога ще си подадат оставките? И двете са крадли недоклатени!

Daniela Minkova Успех! Винаги Ви атакуват противниците Ви. Знаят, че сте една от най- силните личности от ГЕРБ и искат да Ви махнат. Не го позволявайте, моля!

Nadia Komitska Успешна работа и изпълнявайте програмата на ГЕРБ, народът знае истината!

Rocco Barocco …ако не е ГЕРБ на власт ще сърбате попарата на Олигарсите и Мафията, които ще продължават да се ползват с произвола на беззаконието предоставено им от БКП! Неслучайно се организират всякакви атаки срещу ГЕРБ, това Правителство разби много мафиотски схеми и арестува Олигарси, а вие като желаете да ви мачкат и ограбват си подкрепяйте БСП… (б. р. – правописът е запазен).

Илиана Попова Г-н Цветанов, от САЩ доста брутално Ви компрометираха преди няколко дни. Защо им оказвате подобно уважение, като участвате в каквото и да било там?! Защото подхвърлилите скандалните данни за новия Ви имот, се финансират от САЩ.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.