Пролетни мераци

Румен Белчев

Крушите цъфнаха, птичките запяха, котараците завиха по покривите – пролетта май наистина дойде!

А на пролетните мераци всички са подвластни – това си го знаем от класиката! Дори като в стария виц – приятно e да си спомним някои позабравени неща. Ето, например мома американка изведнъж, като видяла евентуалния кандидат-президент Байдън, изведнъж си спомнила далечната 2009-а година, когато той „я хванал за главата и си отъркал носа в нейния нос”. Пише го в „24 ЧАСА”, сигурно е вярно – ако не за носа, поне това, че има и такава мома от Кънектикът.

Ама каква памет, а?

„ТРУД” е малко по-хард и разчита на местни знаменитости – „Маниак снима Гери, докато мери сутиен”. Маниаци – дал Господ по цял свят, поучително е и изявлението на пострадалата, че „е потресаващо някой по такъв начин, без никакъв морал, да ти навлезе в личното пространство”. Но хубавинята, както винаги, идва накрая – след като става ясно, че в телефона на набедения за извратеняк все пак няма други снимки освен на семейството му, вестникът, радетел за почтеност и уважение към всеки, е успял да изнамери отнякъде друга снимка без сутиен на красавицата и да илюстрира с нея гражданското си възмущение.

„УИКЕНД” опитва да ни подобри настроението с празничната новина, че – „Циците на Ася Капчикова увиснаха”. Не си мислете, че става дума за долнопробна жълта клюка, по-скоро това е предпървомайски репортаж – според всезнаещия седмичник пред празника на труда „блондинката ще трябва да ремонтира пак оръдието на труда си”.

За да не си помислим, че родната преса освен за апартаменти и женски атрибути не знае да пише, продължаваме с дебелия вестник за запълване на почивните дни, за да се срещнем отново със старата позната – „Гери Дончева тъпче майонеза за закуска”. Защо? Ами – защото „не се притеснява от калориите”.

Друг да не се притеснява? Ами, да – „Ани Салич яде по пет пъти на ден”! Да й е сладко!

Има и по-притеснителни, за учудване – сред мъжете. „Референта спря пилешкото и свинското”. Бившият шеф на ловното стопанство „Кормисош” очевидно изпитва носталгия към соца – „Преди години не беше така, всички меса ставаха за ядене. Навремето много обичах еленско от Лопатар и муфлонско”… Думата „лопатар” е написана с главна буква – очевидно според съботно-неделния репортер това е някакво място, където се въдят елени. Кой знае – може пък да е кръстено на елените-лопатари, които обикалят из него, преди да влязат във фурните – казва ли ни някой!

Междувременно въпросът с евровота се реши от само себе си – християнските празници пребориха злите прокоби на зловредните планети – „Благовещение гони ретроградния Меркурий” – радостно благовестява „ТЕЛЕГРАФ”. Спомняте си какви бели в политическия живот донесе тая гадна планета – падаха правителства, губеха се спечелени избори, вестникът услужливо ни напомня и за паднали самолети.

Но – вече всичко е наред, да се готвим за предречената от социолози и поети пълна изборна победа!

Междувременно – ако не познавате добре София и не знаете къде е живял Радой Ралин, можете да научите от „СТАНДАРТ” – „Домът на Радой Ралин е на метри от този на Алисия”!

Нови времена – нови кумири, нови ориентири…

Очевидно е дошло времето отстрани на монетите пак да се изпише „Боже, пази България” – за всеки случай да му напомним, че нещо ни позабрави напоследък…

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.