Хараланите са новите варвари. Разрушиха здравия смисъл

След първоначалното стъписване, взехме да се окопитваме… Вярно е безспорно, че Нотр Дам е чудесо на строителството и изкуството, символ за французите.

За нас, четящите дъртофелници – също. Защото сме расли с Юго. Както си обичаме индианците, щото и с Винету сме расли. За младите – повод да се поровят в Гугъл, ама малко, че да разберат кой е па тоя Квазимодо, аа, Юго някакъв… е ми.

И Юго е стар, неразбираем вече, и той дървен като гредите на катедралата… И с право не им е интересен. Лошото е, че няма кой да го замени.

Французите ще си възстановят храма вероятно. Ще го възстановяват много години. Много хора ще спечелят много пари от това, бъдете сигурни. Цоко и Боко не са наше изобретение. В центъра на Париж много години ще стои строително скеле. Както си е стояло от 1968-ма… Да ви кажа, аз не харесвам тези петдесетгодишни ремонти. Понеже последните 30 години от живота ми минаха в строителства навсякъде в София, ремонти непрекъснато на нещо, мога обосновано да кажа, че направо си е гадно.

Ние, обаче какво ще правим? Напълно разрушена цяла държава. И хич не малка, както любвеобилно и с нежност говорят невежите за нея.

Слушам Хараланите, ми то сякаш живеем в различни държави, не, на различни планети… сякаш съм неграмотна или луда, дотолкова смахнати работи говорят. Разрушиха здравия смисъл Хараланите.

Гледам разни нови филми, ми то правени сякаш никога не сме имали кино. Сякаш с гъза си са ги правили. Диалозите – тъпи, артистите – набедени, режисьорите …. То ясно, режисьорите – Харалани. Ми директора на Сатиричния театър – Харалан? Ми Веждито… Разрушиха и културата.
Хараланите са терористи, да ви кажа. Рушат. Като валяци рушат. Безогледно.

Новите варвари са Хараланите.

Пълзяща хараланщина.

Превърнаха поговорката „сведена глава сабя не я сече“ във верую. Ама и добре осребриха навеждането. За сметка на цяла съсипана държава.

Диктаторът е по-малко виновен от Хараланите. Той не може да съществува без тях.


От фейсбук-страницата на авторката

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.