Може ли децата на матушката да не бъркат в кацата с мед на татко им Борисов

Бойко Борисов в предаването Панорама. Снимка: от тв екрана

В телевизионно рандеву в петък вечер в БНТ премиерът Борсов се закани да действа „много брутално“ след изборите спрямо „тарикатите“ в своето обкръжение, които са се облажили от властта. Потенциално бруталният Борисов открои като обект на тази планирана бруталност своя довчерашен събрат Цветан Цветанов. Понижи го в „дете“.

Цветанов му бил (като) дете, но бръкнал в кацата с мед с лъжица от катран. Кой му е майката, не каза. Защото е явно е извънбрачно, а в консервираната по руски ортодоксален образец България това се смята за соросоидна (т.е. еврейска) срамотия. Не стана ясно и какво толкова необичайно има едно дете да бърка в кацата с меда, която не е обезопасена срещу подобно изкушение.

„И ти ли брате“, струеше мъка от тази закана на Цезар от Банкя, където той се закле да живее до края на дните си (почти като неговия събрат Първанов, който след скандала с мезонетите му се закле да си живее в панелката до ромския квартал „Факултета“ в София). А че живее и ще живее до края на дните си само в Банкя произтичало от това, че бил дете от народа (за разлика от нас, които сме деца на международното положение, сигурно).

Много детско стана това снишаване и оправдаване в стил “ обещавам повече да не правим така“. Макар че пишещият тези редове си спомня как в предаването “ В десетката“ „малкият Борисов“ (така се самоопределяше тогава спрямо Царя или един Иван Костов, да речем) обещаваше да не влиза в целофана с изпражнението, каквато била политиката, според него.

Как от гербери се прави цяла каца с мед, бруталният Борисов знае най-добре. Но съжали, че не се е оказал добър охранител на меда. Прие като собствена вина, че в него бъркат (с лъжицата от катран) други, вместо той да раздава порциите му както сам реши. Яд го е, смръщи вежди той. Но не защото е подбрал лично такова лакомо обкръжение, а че не му е ходил на гости. Ако беше посещавал къщите му, обясни самокритично ядния премиер, щял да забележи (че са крадени) и да предотврати скандалите. Щото сигурно го пише някъде на таваните като в онзи разказ на Елин Пелин за лакомия гост и горещата тиква.

Борисов отново се изяви като строгия баща, който наказва провинилите се деца, готов и за прошка, но само ако я заслужат като му спечелят и тези избори. Ако ги загубят няма да е виновен той. Явно затова и няма да подава оставка.

С това обещание той развърза треперещите пред алтернативата му ръце, готови за пореден път да пуснат в урната бюлетина за него от страх, че в противен случай помагат на комунистите. Пак за тях той изпя приспивна американска песничка с обещания. Децата му в дясно и центъра (защото той пак не можа да обясни ГЕРБ дали е само дясна или само център, била и двете едновременно) получиха обещание да си получат играчките Ф 16, ако са все така послушни. А някой ден и американски газ ще им пусне. Само да му гласуват.

Американският газ и Ф 16 са пожелателни залъгалки за децата на Борисов в дясно и центъра (на неговото внимание преди изборите) на фона на суровите десетилетни монополни реалности със съветските ни оръжия и руския газ, срещу чието допълнително потичане по руско-турския поток онзи ден Вашингтон се обяви официално. Случайно ли беше, че малко преди това съобщение Борисов „изпреварващо“ се размърда да обещава отново първа комка…пардон – копка за интерконектор с Гърция, по който да стане възможен преносът на все по-евтиния американски втечнен газ за Европа?

Щеше да бъде полезно БНТ да попита това, но не бива да бъдем максималисти по отношение на нашите журналисти, които той на практика похвали с достойното 111-то място по свобода на словото в света, благодарейки на журналистиката за съдействието й (при разкриването на битово-политическите скандали).

Инак, ако го питаха за това продължаващо през всичките му мандати престъпление, той трябваше да поеме вината и за рекордно закъснялото превъоръжаване на армията по натовски стандарти. Нали е за мир в Черно море (т.е. за все по-безнаказано руско милитаризиране на региона), това явно не е приоритет на НАТОварената му (със самохвалство) програма. Тя не му позволява да забележи скандала с неспособните да летят съветски хеликоптери Ми 17 и символичното прекъсване по тази причина на стародавната традиция една такава съветска бракма на Гергьовден да вее българското знаме на парада на победата на съветското оръжейно доминиране в България от 75 години насам.

Но от друга страна, ако армията не може да бъде превъоръжена по натовски, то телевизиите определено могат да бъдат преутвърдени по герберски стандарти – в център ляво и с епицентър на внимаването да не се засегне някак руския интерес. Да не е малко постижение!

Борисов обаче сам си ги роди „децата“, т.е. „синовете на лейтенант Шмид“, изпечени мошеници (по Илф и Петров в „Златния телец“). Поне да беше потвърдил публичната тайна коя им е матушката, че да сподели с нея вината. Обаче не смее да й се пречка. Все пак това си е нейната губерния.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.