За нас и папата – коментари извън медиите

Премиер, кметица и министри пред папата. Снимка: от тв екрана

 

Емил Попов
По конституция, православната църква, както и религиите въобще, са отделени от държавата. За католическата църква това не важи, защото сме в ЕС и НАТО.

ГЕРБ Младежи, ГЕРБ Жени, ГЕРБ Католици

Как ще я караме без папа, не знам, така свикнах…

Калинка Тодорова
Когато някой умира – викат свещеник, а когато умира ГЕРБ – викат папата!

Мирослав Иванов
Днес, след като получи отново купичка с кисело мляко за благочестивата си закуска пред благия поглед на премиера Борисов, папата промълви:
– Чадо, немате ли и малко мюсли в тая твоята държава…

Маринела Шаронова
Сега е редно, да мине един хеликоптер над територията и да прикади

Велислав Минеков
С дясната ръка към папата. С лявата се почесва през джоба.
Папата бил реклама, нещо като „Кока Кола” или „Биг Мак” на посещение в Туркменистан.
Протяга джуки към ръката, без да е чувал, че папата не одобрява подобен жест.
И демонстрира поведение на публичен идиот случайно попаднал на сватба. Нито да го приемеш, нито да го изгониш, твърди, че е роднина.
Да потънеш от срам, че това нещо представлява България.
вм

Виктория Тинтерова
Можем да обобщим светлата част от деня така:
В медиите работят само католици, но не обикновени, а по-католици от папата.
Баце си покани папата да му се изфука с министерския си съвет.

Папата се изправи да държи реч. Пред българският народ, който се състои от дестина реда луксозно облечени типове и типеси. Тоалетите на типесите са колкото бюджета на 10 села за пътища… Най-красив е Фъндичът (бел. ред. – Фандъкова). Обаче Бъчварова има черни копринени ленти и бродерии на черния си костюм. Но пък прическата на Захариева е направо да полодейш. Обаче на зам.-президенката е още по… Всички са руси и много благородно смирени. Е, почти всички…
…Другите около 6 мелеона българи, или там някъде, не се виждат, щото така…. Малко сме опърпани и можем да изложим Боби. После българският народ, заедно с папата се качи на едни луксозни жипове и пое нанякъде.

Православието било комунизъм, католицизмът – западна демокрация… Голяма глупост

Стефан Богданов

За съжаление повечето хора виждат всичко в политическа окраска – за тях православието символ на комунизма, а римокатолическата църква на западната демокрация.
И изобщо не се сещат за делата на римокатолическата църква –
за Вартоломеевата нощ,
за ужасите на Светата инквизиция,
за грабителските папски кръстоносни походи,
за избитите монаси в Атон, 26 Зографски мъченици изгорени от папските войски,
за педофилските скандали,
за масовите гробове в Италия на млади момичета, бременни и родилки, убити от пасторите, с цел да се потули престъплението,
за избитите хиляди евреи по време на Голяма Богородица в 1474 година в Южна Италия,
за мълчанието на Ватикана пред фашизма и концлагерите, за Пий XII, наричан „Папата на Хитлер” (впрочем, българският православен патриарх се застъпи открито за евреите и помогна за спасяването им),
за невероятните скандали в папския двор,
за интригите във Ватикана, за тайните му
– всичко това олицетворява римокатолическата църква чието главно лице е тук на посещение и всички му се възхищават, като че е дошъл месията.
А той е дошъл всъщност с друга цел, която по-късно излезе наяве, макар че беше ясна изначално.
Живея в Италия и виждам кухото, бездуховно присъствие на църквата в красивите й барокови постройки, раздирана от безнаказани финансови и педофилски афери и връзки с мафията.
Това е църквата, дискредитирала пред света християнската вяра, толкова, колко никой друг, още с избиването на ацтеките (над 2 млн), завладявайки Новия свят, де юре в името на Христос, де факто в името на мамона, прикрит зад идеята за разпространение на вярата.

Телевизиите скриха срещата на папата с президента, показваха Вежди Рашидов

Гергана Пирозова

Официалната среща между папата и президента в президентството беше прекъсната по средата на изречението на папа Франциск по БНТ. Гостите в студиото се огледаха озадачени. Кокоренето на Г. Любенов бе заличено с кадри от площада на живо и, разбира се, много важния коментар на Вежди Рашидов как той бил дал веднъж подарък на Ватикана негова скулптура, пък Папа Бенедикт бил, така, по-плашлив, папа Франциск, обаче…бла-бла- бла, дрън-дрън-дрън, скулптура, дрън – папата…
Нито една национална телевизия не предава официалната среща между президента и папата в президентството. БНТ – кадри от площада, БТВ – гости в студиото, Нова тв удари всички в земята – Вежди Рашидов и случайни граждани.
Иначе БНТ наистина би рекорда в едно изречение да спомене три пъти името на Боеко, а в останалите сто – по два пъти. Важно е, важно е, каза угрижено, но някак окрилено Боеко, че …ъъъ Светии Фъъъ, тоя, ъъъ папата, дет си бил изпълнил обещанието да дойде, щото Той напъхал поканата си в десния му джоб, ама папата си бил написал нещо на поканата, ама Той нали не знаел така езици и не разбрал, хихи, де, ама ето …обещал Му и дошъл.

Георги Георгиев
Нашият патриарх за 20 години едва ли има такова присъствие на екрана, както папата за 2 дни…

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.