Папи и памперси

Румен Белчев

Тъй като всичко вече ни е наред, убийствата са достатъчни, за да запълнят криминалните страници, мачовете за Шампионската лига – спортните, на останалите могат спокойно да се наместят истинските новини и коментарите към тях.

Посещението на папата беше добре дошло за запълване на първа, втора и светските страници – „СТАНДАРТ” например се добра до изключителна новина – „Понтификът не обича домати, не яде паста и пие само вода”!
Светият отец спазвал диета, не ядял зеленчуци със семена, не уважавал алкохола и си носел минерална вода от къщи – в смисъл – от Ватикана.

„ТРУД” гнусливо се дистанцира от гастрономичните разследвания, за да ни светне какво става „Зад кулисите на спектакъла „Папата в България”. Разбира се, „няма да е зле за духовното здраве на нацията и населението, когато се накани да идва друг път такъв любител на киселото мляко, да попрочитаме какъв му е косъмът” – съветва главният редактор на газетата. И за наше удобство цитира мненията за йезуитите не кого да е, а Наполеон и Джеймс Уайли: „Нямаше маска, която не можеха да си сложат и затова нямаше място, където не можеха да проникнат”. Е, проникна и си отиде, а нас ни остави на друг, по-свят човек – „Дариха Борисов с икона заради спрян строеж”.

Пловдивчани се вдигнали срещу нечии планове да застрои поредната градинка, дошъл добрият премиер, погледнал градинката и отсякъл: „Аз като кмет в София заварих същите неща – бяха си взели градинките пред Японския хотел, Южния парк. В плана на Пловдив това място е озеленено и остава парк. Така че това съм го разпоредил. Всеки, който си мисли, че може да граби така на хората парковете, е сгрешил”! Като чули това, благодарните пловдивчани подарили на министър-председателя икона на Свети Георги Победоносец.

За съжаление, хубавинята свършва дотук – ден по-късно „24 ЧАСА” огорчено съобщава, че „15 млн. лв. иска собственикът на скандалния парк”. Е, частната собственост си е частна – сега общината ще трябва да си търси адвокат. Важното е, че иконата попадна в добри ръце – да се готви за спасяване следващата градинка!

Очевидно австралийският премиер не се радва на такава народна любов, защото по време на местната предизборна кампания му се случва случка – „Мятат яйце по премиер, не се счупва” – научаваме от „24 ЧАСА”. За да разберем кое точно не се счупва – премиерът или яйцето, се налага да прочетем и по-дребния шрифт, за да се успокоим, че на човека нищо му няма, на яйцето – също.

Бияч – откъдето и да го погледнеш!

Какви яйца имат хората, а? Не като нашите, които още в магазина са натрошени – човек не може да ги хвърли, без да се омаже целият.

Но стига политика, има и по-важни неща в този живот – затова ще разгърнем „МОНИТОР”, за да се изумим от информираността на мониторинга му: „Стана ясно кой сменя памперсите на бебето на Меган”!

Става дума за памперсите на седмия поред наследник на английския престол – изключително важни памперси, които вълнуват българския читател. В публикацията се уточнява съдържанието им, но ще си го спестим, за да остане загадка поне за нашите читатели.

Оставаме си все така развълнувани от вестникарското мазало – до следващата седмица!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.