Баце и братчедите, Баце и мелеоните, Баце и хъбовете…

Баце е живял много бедно. Освен че е ял филии с мас, семейството му е делило по две стаи с братчедите. Бабата на Баце и бабата на братчедите се били навремето за нещо си, а той с тях, братчедите – за една помпа. Те години наред не си говорели, а сега си махат отдалеч, щото Баце е добър и благороден и великодушен министър преседател… Бе, човек, кУпи им по една помпа на тия братчеди, да видят че си човек! Когато говори за роднинските си работи, Баце си свива някак очите, веждите, устата и ушите към носа, получава се нещо като спихнат балон откъм онова за надуване.

Баце и мелеоните

– Тези пари, 6 млн, са дадени за заплати, пенсии, за Великден, за Коледа, за пътища, за помпени станции, за опери, за църкви и манастири, за пътища, за Струма и за пътища, въобще за благото на народа….
Егати шестте мелеона, те направо разтегателни като ластик.

Баце и президента

– Аз ги викам в сряда, за да си говорим за контрабандата, това не е намеса в тяхната работа. Откъде-накъде президента също ще ми ги вика, а?

Баце и хъбовете

– Ще увъртолим държавата в хъбове. Върху хъбовете ще построим нови магистрали, а върху магистралите, още магистрали, докато не остане ненамагистралено място и ненахъбено! Покрай тях ще построим нови манастири. Много манастири. И две опери.

Баце и Габриел

– Аз я пратих като обикновена Мария, тя се оже… оме… омъжи за чужденец. Всеки има право на това, ама аз й викам Неделчева, даже на телефона, е, виж (на Хемикян), ако искаш, да ти покажа – когато ме търси – пише Неделчева!
През това време Неделчева го гледаше с нескрит възторг, ми прав е, всеки може да се омъжи за когото си поиска, демокрация е! Само се притеснявам да не се поддаде на обожанието си и да съгреши, Неделчева, че после ще я стържем с лъжица от чаршафите, …ако ме разбирате.

Баце и ние

Живеем във виц, в кичозен сериал на Нова, в сън на перверзник.
Даже знам името на перверзника….
Отвратително е.
Неописуемо отвратително.
Точка!

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.