Слави в сблъсък с бТВ. Какво следва? Маестрото: Имаме перфектен договор

Наградата в новото шоу на Трифонов по Нова телевизия "Пей с мен" е 500 хиляди лева

Слави Трифонов целува ръка на Силва Зурлева на купона на Нова ТВ миналата година. Снимка: Булфото

Продуцентът Слави Трифонов влиза в открита конкуренция с бТВ – телевизията, по която върви неговото шоу. Екипът на продуцентската му агенция „Седем осми“ ще прави шоу за певци – „Пей с мен“ по Нова телевизия, докато по бТВ върви „Мюзик Айдъл“ 2.

По традиция СИА Адвъртайзинг (продуцентите на Биг Брадър и „Островът на изкушението“) са конкуренти на големите проекти на бТВ. Сега не е така – конкурент на бТВ става продуцентската къща на най-изявения й шоумен.
Дълго пазената тайна за новото шоу на продуцентската агенция на Трифонов „Седем осми“ развълнува много медийното пространство, в което досега всеки знаеше – „Сървайвър“ и Слави са си в бТВ, Биг Брадър и Ники Кънчев са си в Нова ТВ. Без излишни драми.

Предположенията за съвместна работа между „Седем осми“ и Нова телевизия обаче започнаха още през есента на миналата година, когато Слави Трифонов се появи на купон на конкуренцията на бТВ.

От ляво на дясно Силва Зурлева, председател на Съвета на директорите на Нова телевизия, Евгени Димитров – Маестрото, изпълнителен продуцент на „Пей с мен“, Евелина Кирилова – програмен директор и Павел Станчев – изпълнителен директор на Нова ТВ. Снимка: Булфото

За охладняване на отношенията между Слави и бТВ пък се заговори преди старта на втория сезон на риалитито „Сървайвър“. След като екипът му бе направил първия сезон на шоуто, се очакваше да поеме и следващия. Това обаче не стана. Пред е-vestnik изпълнителният продуцент на първото шоу за оцеляване Росен Петров обясни, че няма напрежение между екипа на Слави и бТВ, но просто при преговорите не са се разбрали за мястото и начина, по който да се направи шоуто. Според запознати основният проблем при преговорите е бил в това, че Слави е поискал да поеме изцяло направата на „Сървайвър“, без намеса от страна на екип на бТВ, която всъщност държи лиценза на предаването.
Сред журналистическите предположения се прокрадна дори това, че Трифонов няма да поднови договора си за „Шоуто на Слави“, заради неразбирателство с ръководството на бТВ. Екипът на „Седем осми“ обаче подписа нов тригодишен договор с телевизията.

Освен „Сървайвър“ Слави изгуби и още един проект, на който бе основоположник – „Мюзик Айдъл“. Вторият сезон на шоуто ще се прави от продуцентската агенция „Междинна станция“ на Иван и Андрей (миналогодишните водещи на шоуто). Дони пък, който беше част от комисията в шоуто миналата година, сега ще се изяви като изпълнителен продуцент.

След тези събития, а и много други скрити обстоятелства, екипът на Слави започва да прави шоу в конкуренцията на бТВ – Нова телевизия. „Това е телевизионният трансфер на годината, коментира шефката на Нова телевизия Силва Зурлева. Щастлива съм, че ще работим със „Седем осми“, никой не се съмнява в качествата на тези хора“, обобщи тя предстоящия проект между Нова телевизия и „Седем осми“.
„Ние сме независима продуцентска компания и можем да работим с всяка телевизия“, добави от своя страна Евгени Димитров – Маестрото от името на „Седем осми“ на специално организираната пресконференция вчера.

Силва Зурлева, председател на Съвета на директорите на Нова ТВ. Снимка: Булфото

Думите на Зурлева за „трансфер на годината“ предвещават вероятно нещо повече от продуциране на риалити от „Седем осми“ в конкурентна телевизия. Неотдавна в интервю в национален всекидневник шефът на бТВ Албърт Парсънс каза, че ако Слави подпише с Нова ТВ, ще си „променят договорките“. Подписването вече е факт, може да се очаква и някаква развръзка с промяна на договора на Слави с бТВ, макар че Евгени Димитров – Маестрото отрече това (виж интервюто по-долу). Най-много „Шоуто на Слави“ да се премести по Нова, коментираха хора от продуцентския бизнес ситуацията.
„Нямаме пари за помещение, дадохме всичко за наградата“, пошегува се изпълнителният директор на Нова телевизия Павел Станчев на пресконференцията, докато репортери се бутаха в малка зала, отредена за представянето на шоуто „Пей с мен“. Вълнението покрай новия проект на продуцентската агенция на Слави Трифонов „Седем осми“ е голямо, а Евгени Димитров сякаш бе извикан на кръстосан разпит, а не да представя шоуто като изпълнителен продуцент.

„Това е несериозно, ние какво да пишем!“, възмути се репортерка на дискретността на Димитров. Много неща останаха неразкрити, ясно стана обаче, че „Пей с мен“ е идея на екипа на Слави, разработвана четири месеца, и че наградата е 500 хиляди лева.

Евгени Димитров очерта накратко идеята на шоуто, чиято цел „не е търсене на още един „музикален идол“ на България“. Екипът на „Седем осми“ ще търси талантливи българи, без ограничения във възрастта, пола, религията, на които просто им се пее. „Всички, които мислят, че могат да пеят, са добре дошли, като предполагам, че ще има бум на 30-40 годишните, за които това ще е последният влак“, каза Димитров.

Кастингът започва на 15 януари (два дни след старта на кастинга за „Мюзик Айдъл“ 2, насрочен за 13 януари). След отсяването във финалната фаза на шоуто ще бъдат избрани 12 души. Според идеята на предаването аматьорите ще си партнират с 12 популярни родни изпълнители. В рамките на проекта те ще пеят в дуети с аматьорите. На сцената с изпълнителите ще бъдат разбира се и „Ку-ку бенд“.

Все още не е ясно кой ще води шоуто, въпреки че в медиите вече се появиха предположения за актьорите Краси Радков ( „Шоуто на Слави“) и Димитър Рачков („Господари на ефира“). Не е ясно и кои ще са популярните изпълнители, които ще вземат участие в шоуто. От екипа обаче увериха, че те няма да получат хонорари за работата си в „Пей с мен“.
Евгени Димитров остави отворен и въпроса за това дали наградата от 500 хиляди лева ще бъде разделена между дуета на „аматьора и звездата“ или победителят – непрофесионалист в двойката ще вземе цялата сума.

Пред репортерите се вметна още, че шоуто ще се излъчва в прайм-тайма, но не всеки ден, че може да се появят авторски парчета, но ще се пеят и стари песни, че ще се строят нови декори за шоуто, но мястото не е НДК. А Слави няма да се появява на екран, но „ще следи изкъсо проекта“, издадоха още от екипа.

Евгени Димитров-Маестрото: С бТВ имаме перфектен договор, който изпълняваме

Евгени Димитров. Снимка: Булфото

Евгени Димитров-Маестрото беше изпълнителен продуцент на първия сезон на „Мюзик Айдъл“ по бТВ. Година по-късно той влиза в ролята на конкурент на шоуто, в което прослуша хиляди българи, мечтаещи да подпишат договор с музикална компания и да станат популярни изпълнители. Сега Евгени Димитров ще прослушва таланти и въобразяващи си, че са такива, но за шоу в Нова телевизия. След пресконференцията, на която директорите на Нова телевизия обявиха старта на шоуто „Пей с мен“, Евгени Димитров отговори на няколко въпроса на e-vestnik:

– В интервю за национален всекидневник шефът на бТВ Албърт Парсънс каза, че ако „Седем осми“ започне „да прави продукции за други телевизии“, бТВ „ще промени договорките“ с вас. След като подписахте договор за ново шоу по Нова телевизия има ли промяна в „договорките“ ви с бТВ?

– Не знам какво значи договорки. Ние имаме договор, който е перфектен, който изпълняваме. Не знам какво има предвид.

– Има ли промяна в договора между „Седем осми“ и бТВ след оповестяването на проекта ви с Нова телевизия?

– Не, няма.

– Ще има ли есемес гласуване в шоуто „Пей с мен“?

– Да, така ще се избере дуетът-победител.

– Няма ли начин да се избяга от това – този тип избор на победител винаги дава повод да се говори за нагласен финал?

– Когато застанем зад такъв един проект, не мисля… Сега – разбира се българинът винаги мисли, че има нещо нагласено. В случая за нас няма никакво значение.
Такъв беше случаят и с „Мюзик Айдъл“ миналата година. Какво значение има кой от тези 12 финалисти ще бъде победител. За нас е важно шоуто да бъде хубаво, да стане готино.

– Казахте, че няма възрастова граница за шоуто, че могат да се явят на кастинга и 50-годишни кандидат-певци. А 5-годишните имат ли шанс?

– Разбира се. Който иска, да се явява.

– В „Шоуто на Слави“ направихте „Аз пея с Ку-ку бенд“, сега правите самостоятелно шоу за певци в Нова телевизия, в този ред на мисли „Танцувай с мен“ ще стане ли самостоятелен проект скоро? В Америка да речем момента е голям хит шоуто за танцьори „Мислят си, че могат да танцуват“?

– Да, всички танцуват (усмихва се). „Танцувай с мен“ върви много успешно за втори път в рамките на шоуто, твърде рано е да мислим. Но вариации всякакви има. Общо взето в областта на тези телевизионни риалити формати няма много възможности – или ще се пее, или ще се танцува, или ще се свири. Но не сме мислили за „Танцувай с мен“, ако това евентуално стане, ще трябва да го вкараме в други рамки. В „Шоуто на Слави“ е лесно – има правила, които са ясни, втори сезон е, а и хората свикнаха да го очакват. Гледайки рейтингите се движи много добре.

– Каква е разликата в работата с бТВ и Нова телевизия?

– Трудно ми е да дам такова мнение.

– Повече свобода ли получихте в Нова телевизия?

– При всички случаи това, което правим в момента, е външна продукция, което със сигурност означава пълна свобода.

– А за екипа ви това май е най-важното?

– Ами така е, защото държим да имаме контрол върху всичко, което се случва вътре, не за друго, а защото така е правилно. Ние поемаме отговорността изцяло.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.